Zdravstvene ambulante vrijedne 150.000 eura za više od osam hilhada stanovnika

Više od osam hiljada građana Botuna, Zelenike, Cijevne, Dajbaba, Srpske, Dajkovića, Mitrovića i ostalih mjesta u tom dijelu Podgorice dobilo je danas dvije zdravstvene ambulante u  krugu zone Kombinata aluminijuma opremljene najsavremenijom opremom u vrijednosti od 150.000 eura, koje je kompanija Uniprom donirala Glavnom gradu i Domu zdravlja Podgorica.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 16:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na svečanom uručenju ključeva koje je simbolički predao vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, u prisustvu direktora Doma zdravlja Podgorica doc. Dr Nebojše Kavarića, istaknuto je da su to primjeri društveno odgovornog poslovanja kompanija, jer je Uniprom i izgradio i kompletno opremio ovaj objekat, a Dom zdravlja Podgorica je obezbijedio profesionalan i stručan kadar i opremu.

Kavarić je, obraćajući se brojnim zaposlenima u KAP-u i Domu zdravlja, kao i mještanima izrazio zadovoljstvo što se tvara zdravstveni centar Poslovna zona Podgorica, zahvaljujući prijateljima i partnetima iz kompanije UNIPROM, koji su kao društveno odgovorna organizacija prepoznali značaj i potrebu ulaganja u zdravstveni sistem.

''S obzirom da se grad širi, da raste broj stanovnika na ovom području, odlučili smo da približimo mještanima sa ovog područja usluge izabranog doktora i omogućimo im dostpniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu. Nakon otvaranja zdravstvenih ambulanti u Lijevoj Rijeci, Ublima, Berima, u Gornjoj Gorici, kao i objekta na Zlatici, koji je u izgradnji i ovaj novoizgrađeni objekat potvrda je nedvosmislene namjere Glavnog grada, drustveno odgovornih kompanija, samih  gradjana i Doma zdravlja Podgorica da uz pomoć Vlade Crne Gore unaprijedi zdravstevnu zaštitu u svakom dijelu Podgorice'' kazao je Kavarić. 

bg7-3006-preview

On je napomenuo da će Dom zdravlja Podgorica nastaviti da širi sistem primarne zdravstvene zaštite, kako bi medicinski timovi i službe stigli do svakog stanovnika Glavnog grada.

''Cilj menadžmenta Doma zdravlja Podgorica je obezbjeđivanje boljeg životog standarda za zaposlene u našoj ustanovi, kao podizanje standarda  nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga za sve naše građane. Stanovnici sa ovog područja danas dobijaju savremen, adekvatno uređen i opremljen prostor, a Dom zdravlja Podgorica je obezbijedio profesionalan i stručan kadar i opremu. Poslednja istraživanja govore o visokom stepenu zadovoljstva naših pacijenata ukupnim uslugama u Domu zdravlja, timovima izabranih doktora, ali i svim drugim dijagnostickim , terapijskim , savjetovališnim i rehabilitacionim uslugama koje postoje u našoj ustanovi. Trudićemo se da opravdamo, kako te visoke ocjene naših korisnika, tako i nesebičnu podrsku naših partnera poput Uniproma i Glavnog grada, kao domaćina svih nas koji radimo i privredjujemo na području naše Podgorice. Uz već tradicionalnu želju, da  i ovaj objekat i naši zaposleni u njemu budu gradjanima na dobroj usluzi, a da im istovremeno što manje trebaju, želim uspješan i sretan rad'' poručio je Kavarić. 

Kavarić je naglasio da kompanija UNIPROM treba da bude primjer svim institucijama, koje su u mogućnosti da svojim ulaganjem u zdravstveni sistem doprinesu unapređenju zdravlja stanovnika Glavnog grada, jer kako je kazao, zdravsteni sistem nije ono sto mislimo mi o njemu nego sto o njemu misle gradjani. 

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, kazao je da je uvjeren da će ovo poslužiti kao dobar primjer i nekim drugim društveno odgovornim kompanijama da u partnerstvu sa Glavnim gradom i ostalim institucijama sistema stvaramo uslove za veći kvalitet života u svakom dijelu Podgorice”. 

bg7-3024-preview

“Nedavno otvorili i Dom zdravlja u Gornjoj Gorici, a završetkom Višenamjenskog doma na Zlatici obezbijedićemo prostor i za potrebe Doma zdravlja i u tom objektu” rekao je gradonačelnik Stijepović. On je podsjetio da je ovo  šesti novootvoreni objekat zdravstvene zaštite u Podgorici za vrijeme proteklog mandata, što dodatno govori koliko je gradska uprava odgovorno i posvećeno pristupala rješavanju potreba građana kada su pitanju i efikasniji  servisi u oblasti zdravstva, iako zdravstvo nije u isključivoj nadležnosti lokalne samuprave.
“Posebno me raduje što će od danas stanovnici Zelenike, Dajbaba, Ljajkovića, Srpske i Botuna moći na lakši i dostupniji način koristiti usluge ove zdravstvene ustanove i što će od sada u neposrednoj blizini svojih domova imati sve neophodne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu” zaključio je Stijepović.

Vlasnik komapnije Uniprom, Veselin Pejović, istakao je da su u neposrednoj blizini ovog lokaliteta Botun, Zelenika, Cijevni, Dajbabe, Srpska, Dajkovići, Mitrovići i ostala naseljenim u kojima ima oko 8 hiljada žitelja, što je bio povod da se obezbijedi adekvatan prostor za pružanje zdravstvenih usluga.

„Kompanija Uniprom je došla prije četiri godine u ovu sredinu smatrajući da bi je trebalo valorizovati, unaprijediti i od nje stvoriti jednu modernu poslovnu biznis industrijsku zonu. Raditi to u skladu sa visokim standardima ne znači samo misliti na zaposlene radnike Uniproma kao i buduće radnike kompanija koje su najavile svoj dolazak već se mora se voditi računa i o lokalnom stanovništvu, kao i o njihovim životnim interesima sa posebnim osvrtom i značajem zdravstvene zaštite” naglasio je vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović.  
 

Komentari: 1

xyz

25. 05. 2018 - 18:05

Srecno pa da se ne lijece od zagadjenja Kapa
Novi komentar