Zanima ga trenerski posao

Vučinić završio igračku karijeru

Jedan od najboljih crnogorskih igrača svih vremena Mirko Vučnić završio je igračku karijeru.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 17:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Igram golf iz hobija. Ovdje su pisale novine da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdje se taj sport slabo I nadam se da će se to promijeniti. Što se tiče fudbala, to je to”, rekao je Vučinić za Televiziju Vijesti.

On se trenutno nalazi u Podgorici, gdje završava trenersku školu Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Želim da probam jer me ovaj posao zanima jer sam godinama u fudbalu. Volio bih da vodim neku ekipu. Radio sam trening sa djecom, dopalo mi se I išlo je bolje od očekivanja. Sarađivao sam sa mnogim trenerima i svi su mi nešto dali. Volio bih da napravim kombinaciju svih njih i od toga napravim jednu cjelinu. Privlači me ovaj posao, ali vidjećemo što će donijeti budućnost”, istakao je Vučinić.

Vučinić je već sa 16 godina napustio rodni Nikšić i otišao u Leće. Potom je prešao u Romu, gdje je porveo pet godina. U julu 2011. godine otišao je u Juventus sa kojim je osvojio tri Skudeta prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 45 utakmica i postigao je 17 golova.

Komentari: 1

Nick

25. 05. 2018 - 22:33

Gledao sam mnogo dobrih igtaca ali je Mirko zaista bio poseban...iako je dosta iritantno djelovao na terenu,bio je majstor kakav se rijetko srece...njegova dodavanja i osjecaj za igru su bili izvaredni,tehnika fenomenalna,osjecaj za gol nestvaran...necemo jos dufo imati takvog majstora
Novi komentar