Tumbaković pred duel sa BiH

Pogodan momenat za nove igrače, u Zenicu po što bolji utisak

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković očekuje takmičarski meč u Zenici, bez obzira što duel protiv Bosne i Hercegovine ima prijateljski karakter.

Objavljeno: 25. 05. 2018 - 20:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Hrabri sokolovi” su večeras u svojoj bazi na Starom aerodromu odradili drugi trening, a u odnosu na prvi dan priprema u opremi sa državnim grbom pojavili su se i Adam Marušić i Nebojša Kosović.

“Imamo grupu igrača koji su po prvi put u reprezentaciji, ali moram da napomenem da su oni skautirani i praćeni. Čekao se samo pogodan momenat da i ti momci dobiju šansu. Posebno tu mislim na Mirkovića, Hočka, Lončara i Bakrača. Za ovu akciju nedostaje nam dosta standardnih igrača, međutim koga nema bez njega se može i mora”, kazao je Tumbaković i dodao:

“Mi idemo sa jednom ekipom koja će pokušati da parira selekciji Bosne i Hercegovine. Oni će nastupiti u standardnom sastavu, ali probaćemo da ostavimo što bolji utisak i ostvarimo povoljan rezultat”.

U Zenici se sprema jedno lijepo fudbalsko veče, pošto se od dresa “zmajeva” opraštaju Misimović, Spahić i Ibišević.

“U Zenici sam bio dok sam bio igrač Partizana, poslije toga nijednom više. Tamo su uvijek teške utakmice. Cio taj region je uvijek bio ‘borben’. Bez obzira što ovaj susret ne nosi veliku rezultatsku draž, vjerujem da će, ipak, biti prava takmičarska utakmica”.

Meč između Bosne i Hercegovine i Crne Gore na programu je u ponedjeljak u 18 časova.

Komentari: 0

Novi komentar