Duž čitave trase najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji Crne Gore izvode se intenzivni radovi

Na autoput do sad potrošeno 390 miliona

Za gradnju autoputa, najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji Crne Gore, čija je gradnja počela prije tri godine, do sada je utrošeno 390 miliona eura, pokazuju podaci Ministarstva saobraćaja.
Objavljeno: 26. 05. 2018 - 06:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz ovog Vladinog resora i kompanije CRBC, koja je glavni izvođač radove, poručuju da se radovi trenutno izvode duž čitave trase prioritetne dionice autoputa, od Smokovca do Mateševa.

- Tokom 2015. godine izvođaču radova su isplaćene dvije rate avansa, u ukupnom iznosu od 161,9 miliona eura, u 2016. je za izvođenje pripremnih radova, projektovanje i izvođenje dijela trajnih radova plaćen iznos od 9,2 miliona eura, dok je u toku prošle godine isplaćeno 176,3 miliona eura. Ove godine je zaključno sa mjesecom martom uzvođaču radova plaćen ukupan iznos od 42,3 miliona eura – saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja.

PREKO 200 MILIONA

Predstavnici Ministarstva su podsjetili da je Zakonom o budžetu za ovu godinu za plaćanje kompaniji CRBC planiran iznos od 199,27 miliona eura.

- Ali Zakon ostavlja mogućnost da se isplate vrše do nivoa realizacije. Prema procjenama izvođača radova plaćeni iznos za obim stvarno izvedenih radova na terenu, u skladu sa definisanom metodologijom mjerenja elemenata za plaćanje, u toku ove godine, bi trebao biti iznad 200 miliona eura eura – kazali su iz Ministarstva.

U kompaniji CRBC zadovoljni su do sada postignutim.

- Razlog za to nalazimo u činjenici da su teški građevinski radovi, poput iskopa tunela, fundiranja i betoniranja stubova mostova, kao i nasipi i usjeci u završnoj fazi– kazali su iz CRBC.

Prema podacima Ministarstva i CRBC od ukupno 16 tunela, radovi se izvode na 15 tunela.

- Završeno je preko 86 odsto iskopa i primarne podgrade (oko 30 kilometara), kao i 28 odsto sekundarne obloge u tunelima. Bitan i interesantan podatak jeste da na postojećoj mreži državnih puteva Crne Gore postoji 159 tunela ukupne dužine 23,5 km, što govori o zahtjevnosti i značaju ove dionice autoputa – naveli su predstavnici Ministarstva.

Oni su podsjetili da je u prethodnom periodu završen proboj devet tunela Mrke, Klopot, Vilac, Mala trava, Mrki krš, Jabučki krš, Suka, Pajkov vir i Preslo.

- Od ukupno 19 mostova radovi se izvode na 18 mostova. Radovi na izgradnji mosta Moračica, koji bi trebalo da bude jedan od prepoznatljivih simbola projekta, odvijaju se planiranom dinamikom. S obzirom na nepovoljne vremenske uslove koji su bili prvih mjeseci ove godine, sa početkom ljepšeg vremena intenzivirani su radovi duž cijele tase i očekivanja su da će povećanjem broja radnika, opreme i mehanizacije ova dionica autoputa predstavljati sliku potpuno aktivnog gradilišta – rekli su predstavnici Ministarstva.

Predstavnici kompanije CRBC očekuju proboj dva najzahtjevnija tunela u narednim mjesecima.

- Tunel Vjeternik biće probijen već narednog mjeseca, dok proboj tunela Kosman očekujemo krajem avgusta. Paralelno, odvijaju se obimne pripreme i porudžbina materijala za elektromašinske instalacije u tunelima, što je sljedeća faza – naveli su iz CRBC.

(opširnije u Pobjedi)    

Komentari: 0

Novi komentar