"Udar nađe iskru u kamenu"

Vlado i Boris: Magični nadrealizam cucke košarke

Po principu “udar nađe iskru u kamenu”, koji je definisao njihov “komšija” Njegoš, titula prvaka ABA lige, koja je stigla u vitrine KK “Budućnost Voli” osokolila je dvojicu mališana sa Bate, Vlada (12) i Borisa (8), da stvore uslove za basket tamo đe ih, realno, nema.
Objavljeno: 26. 05. 2018 - 13:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cucki košarkaški nadrealizam nastao je u dvorištu oivičenom porodičnom kućom Jovanovića i pomoćnim objektima.

Nekoliko metara kvadratnih “terena”, “koš” zakačen za veliki kanister i entuzijazam kao da je renovirana “Morača” mjesto zbivanja.

kos2Dresovi jesu predugi, Boris bi rado imao i jedan sa Barovićem na leđima, ali na zdravom katunskom vazduhu i još zdravijoj majčinoj kuhinji, centimetri ne mogu biti problem zadugo.

Sada je “Budućnost Voli” u modi, “Lovćen” je logična navijačka konstanta, ali je za momke sa Bate svetinja ono što su nekako zakačili pored koša - crnogorska zastava.

Možda Vlado i Boris neće postati reprezentativci svoje države, iako Vlado od deset pokušaja s kraja dvorista pogodi devet, a Boris djeluje kao pivotmen Budućnosti, ali će uvijek znati koji je njihov tim.

kosarkacuce2

Dok je bilo ratova Cuce su junaštvom tjerale Crnu Goru da im se divi. Rata, srećom, nema odavno, ali je slavno katunsko pleme s glavnih stranica crnogorske istorije skliznulo na marginu državnih ekonomskih i infrastrukturnih planova.

Zato nije mnogo bolji ni koš što ga Vlado i Boris imaju na raspologanju u desetak kilometara udaljenoj školi na Trešnjevu.

Ipak, treba im samo pogledati sjaj u očima kad lopta klizne kroz mrežicu, pa shvatiti od kakvog su materijala ova dva kremen-momka napravljena.

A, kad si junak, kao Vlado i Boris, svako je mjesto dobro za podvig.

kosarkacuce3

Komentari: 3

Malik

26. 05. 2018 - 16:18

Ovo je Darkova ruka pisala. Poznaje se majstor.
Momčilo

26. 05. 2018 - 17:17

Ova dva ljepotana su ovaj koš kod svoje kuće na Batu napravili. Nije to u školi u Trešnjevu, mada ni tamo , na žalost, nije mnogo bolji. Davno su Cuce svi zaboravili, nije im profitabilno.
cuce buce

27. 05. 2018 - 14:42

Odlomit ce loptom ovu slavinu plasticnu a onda su nadrljali .
Novi komentar