Na konferenciji "Beyond 4.0" u Ljubljani

Pejoviću nagrada "Transformator godine"

Bivši ministar evropskih poslova i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU), Aleksandar Andrija Pejović, dobitnik je nagrade "Transformator godine" koju dodjeljuje Jadranski Savjet za doprinos u razvoju misli i ideje budućnosti lidera u regionu Jugoistočne Evrope.
Objavljeno: 26. 05. 2018 - 14:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

U Ljubljani je, u petak, povodom petogodišnjice osnivanja Jadranskog Savjeta, organizovana druga konferencija namijenjena budućnosti "Beyond 4.0".

Na konferenciji su nagrađene najuspešnije vlade, kompanije i pojedinci u regionu u oblasti modernizacije, digitalizacije i postizanja standarda četvrte industrijske revolucije.

Pejović je, primajući nagradu, rekao da region mora pristići države naprednih tehnologija kako se ne bi još više proširio postojeći jaz.

On je naglasio da upravo proces evropske integracije nudi okvir za digitalizaciju i modernizaciju, ali i da regija mora iznaći dodatne kreativne mehanizme za povezivanje državne uprave i biznisa služeći se najboljim primjerima iz svijeta.

Nagrada "Transformator godine" za doprinos u razvoju misli i ideje budućnosti, dodijeljena je i Vladi Slovenije, Elektrotehničkom fakultetu Niš, Poslovnoj školi Coutrugli, medijskoj kući N1, prenose agencije.

Predsjednik Vlade Slovenije, Miro Cerar, ukazao je na značaj digitalizacije i povezivanja Balkana s EU u kontekstu zaključaka Samira u Sofiji.

Ko-predsjednik Jadranskog savjeta, Dejan Novaković, naglasio je da je Jadranski savjet značajan za bolje povezivanje regije s tehnologijama kao sto su blokčejn ili cirkularna ekonomija.

Komentari: 7

nik

26. 05. 2018 - 15:12

Bravo! Zasluženo!
Aa

26. 05. 2018 - 16:27

Sad on Lukušicu da dâ nagradu generator godine.
MOMO

26. 05. 2018 - 16:44

Transformator? Je li u pitanju jaka ili slaba struja?
nik

26. 05. 2018 - 17:21

On je trasfomatorom pretvarao vise funkcija u vise plata za sebe da izade na kraju patriota .Niti smjenjen niti kaznjen a pare koje je nezakonito stekao ostale mu kao utjeha na jednu ljubav prema domovini.Jos je nagraden novom funkciom ,samo debelog obraza mogu opstati u politiku
Hag

26. 05. 2018 - 19:28

Sprdnja! Ovaj delija što mu je malo jedno ime, jedan položaj i jedna plata dobio nekakvu kvazi nagradu. Taman isto obraza imaju i on i oni koji mu izmisliše nekakvu nagradu.
MNEPG

26. 05. 2018 - 19:51

Profesionac, region prepoznaje prave vrijednosti i prave lidere!
sasa

27. 05. 2018 - 09:50

svaka cast! bravo. najpismenijeg najurise zbog plate koju nije on odredjivao.
Novi komentar