" /> " />

Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka

Đokaj: Objavljivanje fotografije i ličnih podataka je grubo kršenje Zakona

Objavljivanje fotografije i drugih ličnih podataka fizičkog lica  M.LJ iz Podgorice od strane Slavena Radunovića na svojoj fejsbuk stranici, kao i od  dnevnih novina Vijesti predstavlja grubo kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, ocijenjeno je iz Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka.
Objavljeno: 27. 05. 2018 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Apelujem na medije, kao  i na sve aktere izbornog procesa da se suzdrže od ovakvih i sličnih radnji kojima se grubo krši privatnost i lični podaci građana. Napominjemo, da pravo na privatnost i na zaštitu ličnih podataka je Ustavom zagarantovano pravo", naveo je u izjavi za Portal Analitika Muhamed Đokaj predsjednik Savjeta.

Očekuju da od strane dnevnih novina Vijesti, da što prije reaguju i uklone lične podatke fizičkog lica  M.LJ koje su nezakonito objavljene.

 "Pozivamo sve građane kojima se lični podaci objavljuju putem privatnih naloga ili na bilo koji drugi način čine dostupnim u javnosti , odnosno zloupotrebljavaju, da se obrate Agenciji na dalja upustva radi zaštite svojih, Ustavom zagarantovanih prava", zaključio je Đokaj.

P.Z.

 

Komentari: 2

Ko ce nesojski ka uzireni?

27. 05. 2018 - 22:28

Ne zna taj nista bolje i ljudskije, to je za uzirenoga normalna stvar jer je on "nebeski" cojak pa njima sve pase.
CKZZ

27. 05. 2018 - 23:05

Nek se zali Zukerbergu ili nek ne objavljuje na FB sto nije za javnost .
Novi komentar