Otkriven izvještaj

Procurili Pentagonovi spisi o NLO

Otkriven je izvještaj sa novim detaljima o susretu s NLO-om koji je šokirao pilote američke vojske iznad Tihog okeana.
Objavljeno: 27. 05. 2018 - 17:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvještaj iz 2009. ne nosi nikakav logotip agencije ili datum, ali je nekoliko zvaničnika potvrdilo da je napisan kao dio programa Pentagona na kojem je radilo nekoliko agencija. 

Sve je dokumentovano i u video-snimcima koji su objavljeni u novembru prošle godine, ali izvještaj sadrži opis susreta iz "prve ruke".

Od 10. novembra raketni projektil uspio je u nekoliko navrata da zabilježi radarske kontakte s nečim što se u izvještaju naziva "Anomalous Aerial Vehicle (AAV)". 

Jedan od pilota izvijestio je da se AAV pojavio na visini od oko 19 hiljada metara. Nekoliko trenutaka su tu lebdjeli, a zatim su otišli. Izjavio je da nikada nijesu dobili tačan trag na letilici jer su se kretali brzinom balističke rakete, a radar nije bio podešen na program koji bi mogao da prati takvu brzinu. 

AAV je napravio još jedan kontakt 14. novembra, ali vrlo kratak. Prvi avion koji je krenuo u istragu letio je blizu mjesta gdje je zabilježen AAV, ali ništa nije pronađeno. Međutim, pilot je primijetio komešanje mora, što ga je podsjetilo na ubrzano uranjanje u okean, kao što to rade podmornice. 

Izvještaj pretpostavlja da je to prouzrokovao AAV, koji je najvjerovatnije bio "ogrnut" nečime, ili nevidljiv ljudskom oku, prenosi Dejli mejl. 

Tokom idućeg pokušaja da istraže AAV, opet su primijetili čudno pomjeranje vode, ali je iznad površine letio čudan objekat oblika izduženog jajeta, odnosno "tik-taka". Pilot je u svom opisu napisao "čvrsta bijela, glatka površina, bez ivica, jednolična - bez krila". 

Kao i prethodni put, AAV je jednostavno nestao. 

U izvještaju je pisalo i da je jedna podmornica bila na tom mjestu u trenutku kada se AAV pojavio, ali nije bilo nikakve neobične aktivnosti tokom incidenta, piše Dejli mejl.

 

Komentari: 0

Novi komentar