U PG 12, u BP 4

UP: 21 prijava tokom izbornog dana

Upravi policije je tokom današnjeg izbornog dana, shodno trenutnim podacima, prijavljen 21 događaj u jednom broju opština u kojima se održavaju lokalni izbori, a koji se odnose na dešavanja u vezi sa izborima.
Objavljeno: 27. 05. 2018 - 22:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

U Podgorici je prijavljeno 12, u Bijelom Polju četiri, u Baru dva, u Pljevljima jedan, u Rožajama jedan i u Kolašinu jedan događaj.

"Službenici Uprave policije su postupili po svakoj prijavi i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U najvećem broju slučajeva, službenici policije su izašli na lice mjesta gdje su obavili službene mjere i radnje. Sa događajima za koja je postojala potreba upoznati su i nadležni tužioci. Najviše prijava odnosilo se na navodnu tzv. kupovinu ličnih karata (pet slučajeva), prijetnje i izazivanje na tuču na biračkom mjestu (tri slučaja), onemogućavanje glasanja (dva slučaja) i neovlašćeno snimanje i fotografisanje (dva slučaja).

Od ostalih prijavljenih slučajeva, izdvajamo događaj u naselju Konik u Podgorici kojom prilikom su aktivisti koalicije URA i Demokrata oko 10,45 časova policiji prijavili fizički napad na njih od strane više lica. Policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja. Uzete su izjave od ovih lica. Policija je identifikovala jedno od lica na koje su prijavioci ukazali kao mogućeg izvršioca i od tog lica je uzeta izjava. O svemu je obaviješten nadležni tužilac kojem su dostavljeni spisi prikupljeni tokom dosadašnjeg postupanja policije. Policijski službenici nastavljaju aktivnosti na radu u ovom predmetu", navode iz UP.

Policijski službenici će, u vezi sa svim prijavljenim događajima, preduzimati dalje mjere i radnje u slučajevima u kojima tužilac naloži postupanje odnosno ocijeni da ima elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Komentari: 0

Novi komentar