"CG će nastaviti da podržava rad RACVIAC-a"

Ivanović u sjedištu Centra za bezbjednosnu saradnju

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, boravio je danas u posjeti sjedištu Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) u Rakitju, u Hrvatskoj.
Objavljeno: 29. 05. 2018 - 14:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktora Centra, ambasadora Hajdara Berka, Ivanović je upoznao s najvažnijim aktivnostima Ministarstva odbrane. On je izrazio uvjerenje da će nova međunarodna pozicija Crne Gore, kao članice Alijanse, doprinijeti stabilnosti regiona.

Ivanović je istakao da je, pored članstva u NATO i EU, Crna Gora veoma posvećena jačanju saradnje sa regionalnim organizacijama i inicijativama. Među njima, dodao je Ivanović, RACVIAC zauzima značajno mjesto, kao organizacija koja ima za cilj jačanje regionalne stabilnosti i bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi. On je naglasio da će naša zemlja nastaviti da podržava rad RACVIAC-a, uz ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz članstva u ovoj organizaciji.

Berk je, ističući napredak koji je naša zemlja ostvarila u reformi sistema odbrane, kazao da je regionalna saradnja u oblasti odbrane i bezbjednosti danas posebno značajna,imajući u vidu kompleksne bezbjednosne izazove. Ambasador je naglasio da je Crna Gora prepoznata kao pouzdan partner međunarodne zajednice, te naglasio da će RACVIAC nastaviti da promoviše regionalnu saradnju, kao i saradnju sa međunarodnim partnerima, u cilju uspostavljanja zajedničke platforme za očuvanje mira i stabilnosti.

Ivanović se tokom posjete upoznao sa kapacitetima Centra, kao i planovima za naredni period.

Sagovornici su se saglasili da ima prostora za intenziviranje saradnje Crne Gore i RACVIAC-a, što može doprinijeti evroatlantskoj perspektivi zemalja Jugoistočne Evrope.

Komentari: 0

Novi komentar