SEKULIĆ: Podmorski kabl do kraja godine, a privredi podrška skoro 2 miliona

Podmorski kabl između Crne Gore i Italije biće pušten u probni rad do kraja godine, kazala je za Pink M televiziju ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Ona je ponovila da država ne odustaje od gradnje II Bloka Termoelektrane u Pljevljima i poručila da će ministarstvo na čijem je čelu, u ovoj godini, crnogorske privrednike podržati sa milion i 800.000 eura.

Objavljeno: 03. 06. 2018 - 15:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić zadovoljna je, kaže za Pink M, dosadašnjim radovima na projektu povezivanja elektroenergetskih sistema Crne Gore i Italije - podmorskim kablom. Taj posao, poručuje ministarka, privodi se kraju.

Sve ide po planu i očekujemo da kabl do kraja godine bude pušten u probni rad kako bi u skladu sa zakonom određeni period radio u probnom radu i onda nakon toga dobio upotrebnu dozvolu - rekla je ministarka Sekulić.

Ministarka Sekulić kaže i da država ne odustaje od gradnje II Bloka Termoelektrane u Pljevljima. U međuvremenu radiće na rekonstrukciji I bloka, a tender za taj posao biće raspisan do kraja godine. Tom rekonstrukcijom, kaže Sekulić, produžiće se životni vijek prvog bloka za dvadesetak godina.

 

 

Komentari: 1

123zt

03. 06. 2018 - 17:59

Bravo ministarka! Italijanima nasu struju,a nama nove cijene goriva. Patriote i Crnogorci na vlasti
Novi komentar