Poručio premijer Kosova

Haradinaj: Pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje nezavisnosti

  Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje nezavisnosti, poručio je premijer Kosova, Ramuš Haradinaj.
Objavljeno: 03. 06. 2018 - 22:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je rekao da to ne znači da će se zaboraviti, kako je naznačio, počinjeni zločini.

"Šta može Kosovo da da za sporazum o priznanju. Može pomirenje, jer drugo nema šta da da. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo našu bol za nestalima i ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju",  rekao je Haradinaj, prenosi RTK2.

I kada se pomirimo, dodao je dajemo mnogo, "mnogo više nego što je iko mogao dati".

"Ne kažemo da treba zaboraviti, to nećemo nikada, ali možemo se pomiriti, za priznanje. Da li je to ova godina? Ne mogu da kažem, ali mi smo tražili pomoć naših prijatelja i kada kažem da Kosovo stoji uz Ameriku, to radi zarad sopstvenih interesa", istakao je Haradinaj.

Kosovski premijer naveo je i da je ovo godina u kojoj Kosovo treba da postane član Interpola - Međunarodne policijske organizacije, ali nije precizirao tačan termin učlanjenja.

"Ove godine treba da se riješi ovo pitanje. Duboko sam ubijeđen da će mnoge zemlje da traže članstvo Kosova u Interpol, jer se tako bori protiv transnacionalnog kriminala koji je opasan i predstavlja pretnju", rekao je on i od prijateljskih država zatražio da pomognu Kosovu da postane član Interpola.

Haradinaj je zaključio da je učlanjenje Kosova u Ujedinjene nacije pitanje koje treba vrlo brzo riješiti.

 

Komentari: 17

Braća

04. 06. 2018 - 07:26

Mir, mir, mir... niko nije kriv...
Srbi i Albanci

04. 06. 2018 - 09:00

su braća. I treba da se pomire. Živjeli su toliko vremena zajedno i sada svako od njih ima svoju državu. Treba da žive u miru kao dobre komšije.
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 09:54

To ti je isto kao reci da su Srbi i Bosanci braca i da treba da se pomire. Zivjeli su toliko vremena zajedno i sada svako od njih ima svoju drzavu (mislim na RS kao ti na KS). Treba da zive u miru kao dobre komsije.
Srbi i Albanci

04. 06. 2018 - 11:25

E, pa neće baš biti da je isto. Albanci imaju međunarodno priznatu Državu Kosovo, a srbi iz šumske republike nemaju. Oni imaju samo poseban entitet koji je u sklopu Države Bosne i Hercegovine. Živjelo nezavisno Kosovo i nezavisna BiH!
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 12:21

Isto je to isto. Albanci sa Kosovom imaju poseban entitet koji je u sklopu sa EU i SAD. Saginjat ce te se vi jos dosta za EU i SAD.
Srbi i Albanci

04. 06. 2018 - 13:15

Nemoj sve po sebi da gledaš. Ako ste se vi saginjali 500 godina pod turcima ne znači da se i drugi saginju. I još jednom. neka ti je srećnan jubilej 10 godina nezavisne Države Kosovo!
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 14:27

Aha, neki su mislili da si ti "mi" , tj. " Crnogorci". Sada si sebe razmaskirao. Ti si Bosanac ili Albanac koga boli murica za Crnu Goru, i koji je samo koristi da bi terorizirao drugi dio manjinskog stanovnistva Crne Gore, tj. Srbe. Dosta mi je vise takvih kao sto si ti. Na svaki cosak Albanska, Bosnjacka, Sandzacka ili Turska zastava, a kad se pojavi po koja Srpska, kao da vam je kraj svijeta. Nazivate Srbe posrbice a kad vam neko dobaci poturica odma kukanje. Razumij da je Crna Gora gradjanska drzava i da su Srbi isto dio te drzave, svidjalo se to tebi ili ne. Prava na koja vi polazete kao manjinski narodi, polazu i Srbi. Grow up and get over it. Admin, pusti komentar.
Srbi i Albanci

04. 06. 2018 - 14:57

Kako si mi pametan majka te imala. Ja se ni jednom riječju nijesam maskirao iza bilo čega. Čisti sam Crnogorac i po imenu i po prezimenu, i dobro poznajem tu vrstu "crnogoraca" kojoj ti pripadaš. Takozvane posrbice. Ništa roba. Ovamo ste Crnogorci, a u Beograd kažete da smo jedan narod. Uredno vodite đecu na krštenje u SPC i navijate za Zvezdu ili Partizan. I zapamti jedno. Srbi su za vas gospoda!
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 15:06

Ja nikakve veze nemam sa Srbijom. Ti i takvi kao sto si ti su propast za ovu drzavu jer se ponasate upravo kao ubermenschen koji se bore protiv untermenschen i to je ono cega se gadim. Ja sam pravi Crnogorac, niko se iz moje familije sa obije strane N-I-K-A-D nije izjasnio kao Srbin. A ti da si cisti Crnogorac, malo morgen. To si sigurno cist po tastaturi.
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 14:29

A to koliko smo se mi saginjali 500 godina najbolje pokazuje cinjenica da je i dalje najmanje 70% CG stanovnistva Pravoslavno. Te 500 godina terrora nad nama smo vam oprostili nakog svega (!) i pruzili vam normalan zivot u nasoj zemlji, a vi ste svakog momenta spremni da nam zabijete noz u ledja. Od onih koji su se saginjali dje god su stigli si ti nastao i tebi takvih. Admin, pusti komentar.
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 14:31

Saginjat ce te se vi jos dugo, dugo Amerikancima i Evropljanima. Nece oni dozvoliti da vam prepuste dio zemlje i krvave ruke bez da vam to dobro, dobro naplate.
Srbi i Albanci

04. 06. 2018 - 16:50

Kažeš da si Crnogorac, a nijesi za NATO i Evropu?!? Čudno je to. I stalno pominješ crnogorske muslimane i albance u negativnom kontekstu. To ne rade Crnogorci. To rade samo posrbice. Nego, ne reče mi navijaš li za Zvezdu ili Partizan?
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 17:22

Pazi ovo, Prvo si napisao da smo se mi (tj. moji) saginjali 500 godina (sto se obicajni kaze za Srbe iz Srbije), pa zatim da sam posrbica. Posrbice nisu pravi Srbi, sto znaci da su u to doba su bili Crnogorci. Dakle, oni su ono sto tvrdis da si i ti; Crnogorac. Nijedan pravi Crnogorac tako nesto ne bi rekao za svoj narod. Tako da ti nisi Crnogorac, vec si profiter koji gleda kako da dobije sta vise na racun Crnogoraca. Zbilja, da su se Srbi po tvojemu saginjali 500 godina, nisu, jer su po tvojemu oni Srbi iz Srbije "gospoda". Samo mijenjas pricu, sto ukazuje da ti nisi ono sto tvrdis da si. Ludilo.
!!MNE4EVER!!

04. 06. 2018 - 17:25

Znaci moras biti za NATO i EU da bi bio Crnogorac. Koji si ti autopenal.
Srbi i Albanci

04. 06. 2018 - 22:30

Najgori soj naroda u CG su posrbice. Mi Crnogorci to dobro znamo. Protiv NATO saveza u CG su samo posrbice i poslednja ološ ljudska koja sanja velikosrpski san. Zvezda ili Partizan?
!!MNE4EVER!!

05. 06. 2018 - 19:08

Mi Crnogorci zborimo Republika S-r-p-s-k-a, a ne republika shumska. Shumskom je nazivaju uveliko Albanci, Bosanci i Hrvati. To je istina, zato nemoj da tvrdis da ih stavljam u negativnom kontekstu. Nijedan Crnogorac nece cestitat Kosovu kao ti, jer je Metohija bila Crnogorska. To sve jos jednom utvrdjuje ko si ti, i to da ti nisi "mi" nego neko ko maksimalno gleda iskoristiti situaciju da bi ostvario svoje ciljeve u Crnoj Gori. Vidi se da nisi Crnogorac jer mi pisemo "Zvijezda" a ne "Zvezda", pa kako god se to ime pravilno pisalo u Srbiji, ovo je Crna Gora, ovdje se pise Crnogorski.
Мирослав Ђукић

11. 06. 2018 - 14:03

Опет је овај Харадинај пијан! Узалуд му председник Ердоган каже да престане да лоче. Напије се, па лупа којешта...
Novi komentar