SUBOTICA

Goluboviću uručena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"

Na svečanosti održanoj u velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, u okviru Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i turizma, dodijeljena su priznanja najuspješnijim preduzećima, institucijama i pojedincima. 
Objavljeno: 05. 06. 2018 - 10:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Priznanje nosi naziv "Kapetan Miša Anastasijević", po uglednom trgovcu, dobrotvoru i zadužbinaru, pioniru srpskog preduzetništva iz 19. vijeka i dodjeljuje se već 18 godina. Organizatori svečanosti su Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu,  Univerzitet u Beogradu, Privredna komora Srbije i RTV Vojvodina.

Predsjedniku Privredne komore Crne Gore Vlastimiru Goluboviću nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" uručena je za unapređenje prekogranične saradnje.

U obrazloženju nagrade se navodi da predsjednik Golubović više od 20 godina, aktivnim radom u organima Komore, najprije kao predjsednik Odbora za trgovinu, a zatim u dva mandata sa pozicije predsjednika Skupštine, kao i kroz sopstveni biznis, radi na unapređenju privrednih veza u regionu, a posebno sa Vojvodinom. Privredna komora Crne Gore uspješno baštini regionalnu saradnju doprinoseći eurointegracionim procesima na Zapadnom Balkanu, a Golubović je u relativno kratkom periodu od preuzimanja dužnosti predsjednika Komore pokazao posvećenost očuvanju ove uloge.

Nakon petogodišnje pauze crnogorski privrednici su, u organizaciji Privredne komore, nastupili zajednički na jedinstvenom štandu Novosadskog sajma. Najznačajnije aktivnosti koje su realizovane u ovom periodu odnose se na organizovanje poslovnog foruma u Novom Sadu i davanje doprinosa na unapređenju saradnje između Ministarstva finansija Srbije, odnosno Uprave za slobodne zone sa crnogorskim državnim organima i privrednicima.

Predsjednik PKCG Golubović, crnogorski konzul Miodrag Kankaraš, državni sekretar crnogorskog Ministarstva turizma Damir Davidović, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v.d. direktora Regionalne Privredne Komore Sjevernobačkog upravnog okruga Slobodan Vojinović, prisustvovali su otvaranju Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i turizma, nakon čega su obišli izlagače.

 

Komentari: 1

Mišo

05. 06. 2018 - 11:07

Priča o Anastasijeviću je prosta i vrlo karakteristična. Radio ovo, radio ono ... i sve tako dok mu Miloš Obrenović nije dao monopol na uvoz soli, od čega se obogatio i napunio džepove i Milošu. Posle je shvatio da treba da otkupi rajski život i postao dobrotvor. Srbija ima mnogo nagrada koje dostojanstveni ljudi treba da odbiju ako im se ponudi. Žanka Stokić agent gestapoa, Dragiša Kašiković četnički teroriosta iz čikaga, Miloš Crnjanski poznati srpski naci-fašista između i tokom ww2, Borislav Pekić četnički terorista ... sve "mustra do mustre" a po njima nagrade. Ja ne bih prihvatio nagradu Miša Anastasijević.
Novi komentar