Predsjednik Đukanović sa predsjednikom Evropske komisije

Junker: Crna Gora najnapredniji kandidat za članstvo u EU

Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a Crna Gora je najnapredniji kandidat u tom procesu, poručio je predsjednik EK Žan-Klod Junker danas tokom susreta sa predsjednikom Milom Đukanovićem u Briselu.
Objavljeno: 05. 06. 2018 - 20:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Junker je čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika države i iskazao zadovoljstvo što je upravo njegova posjeta Briselu prva zvanična posjeta nakon inauguracije.

Crna Gora je spremna da bude dobar i odgovoran partner Evropskoj uniji koji snažno promoviše evropske vrijednosti u regionu, kazao je predsjednik Đukanović.

On je ukazao na dva najznačajnija prioriteta državne politike u narednom periodu, ekonomski razvoj i jačanje državnih institucija u cilju unapređenja demokratskih vrijednosti i vladavine prava.

Đukanović se zahvalio EK na kontinuiranoj pažnji koji posvečuje ZB, ističući izuzetno važnim da se održi entuzijazam proširenja paralelno sa procesom konsolidacije EU.

Sagovornici su se usaglasili da sloboda medija i izražavanja predstavljaju važne pretpostavke za ukupan demokratski razvoj Crne Gore i u tom kontekstu su apostrofirani konkretni primjeri u našoj zemlji, uključujući napad na novinarku Lakić za šta je izražena odlučnost da se odgovorni privedu pravdi.

U razgovoru je učestvovao i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han.

Komentari: 1

Oooop

06. 06. 2018 - 10:43

To je isto rekao izetbegovicu za bosnu prije koji dan. Gay alkoholicar lupa gluposti za flasu viskija
Novi komentar