Ocjena predsjednika Evropskog parlamenta

TAJANI: Izbor Đukanovića dobra vijest

Izbor Mila Đukanovića za predsjednika predstavlja dobru vijest za Crnu Goru i njen put ka Evropskoj uniji, ocijenio je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nakon susreta sa Đukanovićem u Briselu.
Objavljeno: 05. 06. 2018 - 22:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crna Gora je predvodnik u evropskim integracijama, zato je važno nastaviti proces reformi, ocijenio je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nakon susreta sa crnogorskim predsjednikom.

"Crna Gora može biti primjer brzog priključenja, do 2025. nadam se. Vaše liderstvo od suštinskog je značaja jer je to politički, a ne birokratski proces i važno je da damo jasnu perspektivu jer put ka Evropskoj uniji je nepovratan proces", ocijenio je Tajani.

On je naveo da se mora povećati saradnja da bi se lakše nosili sa različitim izazovima u oblasti bezbjednosti i opasnosti od terorizma.

milotajani4

"Kao EU, moramo stajati uz vas u borbi protiv nacionalističkih i populastičkih planova i islamske radikalizacije", rekao je Tajani.

On je kazao da vjeruje u rad i razvoj konkretnih projekata koji će još više približiti Crnu Goru i EU.

"Integracija u EU obezbjuđuje da se jača i ekonomski i drugi razvoj u Crnoj Gori i na Balkanu", kazao je Tajani.

Tajani je pozvao Đukanovića da u oktobru prisustvuje plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta u Strazburu, kako bi razmotrili konkretne projekte koji bi Evropsku uniju i Crnu Goru još više približili, što je Đukanović i prihvatio.

milotajani2Đukanović je kazao da je sa Tajanijem podijelio zadovoljstvo oko onoga što je Crna Gora uradila do sada na putu svog razvoja i da su se usaglasili oko pitanje koja predstavljaju prioritet budućeg razvoja.

"Bilo mi je zadovoljstvo da čujem od Tajanija izuzetnu posvećenost EP, svih evropskih institucija i njegovu ličnu, daljem evropskom prosperitetu i zadražavanju kredibilne evropske budućnosti za zemlje Zapadnog Balkana", naveo je Đukanović.

On je poručio da je osnovna preokupacija unaprijediti kvalitet života u Crnoj Gori i obezbijedti evropski standard građanima.

milotajani3

"I saopštio našu riješenost da kao dio Evrope i evropljani preuzmemo svoj dio odgovornosti za evropsku bezbjednost, stabilnost i prosperitet evropskog kontinetna", kazao je Đukanović.

On je naveo da se sa Tajanijem složio da je samit u Sofiji donio ono što je bilo objektivno moguće u datim okolnostima.

"I da je svojim zaključcima otvorio perspektivu za određena unapređenja standarda ljudi koji žive na Zapadnom Balkanu", rekao je Đukanović.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar