Uticala na žene da upišu pravo

Vraća se Pravna plavuša

Snimanje 'Plavuše s Harvarda' je bila moja privatna kampanja protiv predrasuda i stereotipa, rekla je Reese Witherspoon o ulozi koja ju je proslavila.
Objavljeno: 06. 06. 2018 - 21:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tu blesavost Elle se morate zaljubiti. Riječ je o odličnoj satiri, rekla je svojedobno glumica Reese Witherspoon (42). Ona trenutno pregovara o posljednjim uslovima sa producentskom kompanijom MGM za snimanje trećeg nastavka komedije 'Plavuša s Harvarda', tvrdi američki magazin Deadline.

Scenario će napisati Kirsten Smith (47) i Karen McCullah (51) koje su se radile i na prvom dijelu, a MGM još traži odgovarajućeg redatelja. Producentska kompanija ne otkriva što će se zbivati u nastavku s vrckastom plavušom, advokaticom Elle Woods, no ističu da će biti 'u duhu prvog filma'. To znači da će lik kojeg tumači Witherspoon biti pun optimizma te nositi uglavnom odjeću ružičaste boje.

MGM se odlučio na filmski povratak advokatice, jer su prvi i drugi dio ostvarili veliki finansijski uspjeh. Original iz 2001. je imao zaradu od 141 milion dolara, dok je nastavak iz 2003.  ostvario dobit od 124 miliona dolara.

- Snimanje 'Plavuše s Harvarda' je bila moja privatna kampanja protiv predrasuda i stereotipa - rekla je Witherspoon o ulozi koja ju je proslavila. Istakla je kako je osim šali na račun svoje plave kose čula i kako nije dovoljno seksi, nije dovoljna lijepa ni pametna i visoka da ulovi nekog lika. Dodala je kako fokus filma nije da djevojka dobije dečka nego ženska snaga.

- Ohrabrila sam mnoge žene da slijede svoje snove i upišu pravni fakultet, ali i da pronađu samopouzdanje. Ljudi su mi često slali eseje u kojima njihove kćeri pišu kako se žele dobro obrazovati baš poput njihovog heroja Elle Woods. Mnoge žene su mi prišle i rekle kako su pravnice upravo zbog te vrckaste plavuše - zaključila je glumica.

Komentari: 0

Novi komentar