Dvije zemlje dostigle najviši nivo političkih odnosa

Brajović primio odlazećeg ambasadora Kine

Crna Gora i Kina dostigle su istorijski najviši nivo političkih odnosa, kao i međusobnog poštavanja dva naroda, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i odlazećeg ambasadora NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživeija.
Objavljeno: 08. 06. 2018 - 14:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Skupštine Crne Gore je zahvalio ambasadoru NR Kine na njegovom doprinosu ubrzanom razvoju političkih i ekonomskih odnosa tokom prethodne četiri godine. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo povećanim obimom trgovinske razmjene, kao i sve većim brojem kineskih turista koji posjećuju Crnu Goru. Bilo je riječi i o stipendiranju studenata iz naše zemlje, kao i drugim brojnim donacijama NR Kine kojim se između ostalog potvrđuje prijateljstvo dvije države. Bilo je takođe riječi o autoputu Bar- Boljare kao najvećem infrastrukturnom projektu u Crnoj Gori čija će uspješna realizacija otvoriti novu razvojnu etapu u našoj zemlji. 

 

Nedavna veoma uspješna posjeta predsjednika Skupštine Crne Gore Kini, ocijenjena je kao značajan doprinos i dodatni zamajac kako bilateralnim odnosima, tako i multilateralnoj saradnji u okviru projekata Pojas i Put i mehanizma 1+16.

Komentari: 0

Novi komentar