Crni bilans na crnogorskim putevima za manje od 24 sata

POGINULE TRI, POVRIJEĐENO SEDAM OSOBA

–Devetnaestogodišnji Vojislav Bokan iz Bara, Goran Pandurica i njegova tašta Marija Mandić poginuli su juče u saobraćaju, dok je u ukupno u udesima na na Cetinju i Mojkovcu povrijeđeno sedam osoba. Bokan je stradao u nedjelju ujutro, nešto prije 5 sati, na putu Kotor – Budva, u mjestu Kovačko polje.
Objavljeno: 11. 06. 2018 - 06:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policija je obavila uviđaj, na osnovu kojeg će utvrditi pod kojim okolnostima je došlo do nesreće. Povodom smrti Bokana juče se oglasio generalni sekretar Motonautičkog saveza Crne Gore Aleksandar Petrović, istakavši da je mladić stradao tačno tri nedjelje nakon osvajanja titule u disciplini paralelni slalom na šampionatu Crne Gore.

- Vojislava sam lično poznavao. Bio je mnogo srećan kad je pobijedio na šampionatu. Ovo je tragedija za njegovu porodicu, sve koji su ga poznavali i motonautički sport - kazao je Petrović.

udes-vranjina-2

Nekoliko sati kasnije, oko 19 časova na putu Podgorica – Petrovac, u mjestu Vranjina poginuli su Goran Pandurica i njegova saputnica. Pandurica je bio inspektor za privredni kriminal u barskoj policiji. U udesu su učestvovala tri vozila. Zbog nesreće saobra- ćaj je bio u prekidu, a stvorene su i duge kolone.

Crni bilans počeo je sat nakon ponoći, udesom na magistralnom putu Cetinje – Podgorica, u mjestu Dobrska ploča, gdje je povrijeđeno pet osoba, među kojima i dvogodišnje dijete. Svi povrijeđeni nalazili su se u vozilu „audi“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. G. iz Plava, koji je po nalogu osnovnog državnog tužioca uhapšen. Povrijeđeni su brzom intervencijom Vatrogasne jedinice Cetinje i Hitne medicinske pomoći odmah preba- čeni u Bolnicu „Danilo Prvi“ gdje im je ukazana pomoć, nakon čega su prevezeni u Klinički centar u Podgorici.

O povredama saputnika u vozilu nijesmo uspjeli da saznamo više detalja, osim da je dvogodišnje dijete zadobilo prelom kuka. Do udesa je došlo kada je vozilo marke „audi“, kojim je upravljao S. G. krećući se iz pravca Podgorice prema Cetinju, udarilo u stijenu pored puta.

Nešto kasnije, Behrim Mekuli (48) teže je povrijeđen u saobraćajnom udesu koji se dogodio u mjestu Ravna rijeka na dionici magistralnog puta Ribarevine - Mojkovac. Mekuli je bio suvozač u automobilu „polo“ (PL AF 942) kojim je upravljao njegov brat Mirzin Mekuli (54), koji je prošao sa lakšim povredama. Kako nam je nezvanično saopšteno, oni su se kretali ka Ribarevinama kada je Mekuli izgubio kontrolu nad vozilom i udario u metalnu bankinu pored puta. Uviđaj je obavila policija uz prisustvo tužioca i vještaka saobraćajne struke. 

saobracajka-kod-bara-cdm-fotke-1

Komentari: 0

Novi komentar