Pojedini opozicioni gradonačelnici izbjegavaju sastanke sa premijerom Markovićem

Vlada Crne Gore ima isti institucionalni odnos i potrebu saradnje sa svim opštinama bez obzira na to ko u kojem gradu vrši vlast.
Objavljeno: 11. 06. 2018 - 09:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednici opština Budva, Kotor i Herceg Novi, Dragan Krapović, Vladimir Jokić i Stevan Katić iz Demokrata, izbjegavaju sastanke sa premijerom Duškom Markovićem, navode u Vladi, ističući da u ignorisanju poziva prednjači hercegnovski gradonačelnik.

Odmah po konstituisanju 41. Vlade, premijer Duško Marković uveo je praksu zvaničnih prijema i sastanaka sa opštinskim čelnicima uoči praznika koji obilježava ta lokalna samouprava.

“Cijenili smo u Vladi da je upravo model neposrednog razgovora o svim aspektima saradnje, najbolji odgovor na razvojne prioritete svake opštine, odnosno na potrebe naših građana”, objašnjavaju u Vladi.

Tokom prošle i ove godine Marković imao preko dvadeset takvih sastanaka, na kojima se razgovaralo o kapitalnim i razvojnim projektima, i svim drugim pitanjima od značaja za razvoj opština.

“Međutim, ova respektabilna brojka ostala je siromašnija za sastanke sa rukovostvom Budve, Kotora i Herceg Novog. U tom bojkotu prema Vladi, i ignorisanju poziva iz nje, nažalost, prednjačio je hercegnovski gradonačelnik Stevan Katić”, ističu oni.Jasno poručuju-bez obzira na bojkot, Marković i Vlada ostaju posvećeni razvoju opština, i unapređenju života svih crnogorskih građana, svejedno u kojem gradu žive i ko su njihovi predsjednici opština.

Komentari: 9

Uciteljica

11. 06. 2018 - 09:18

Markovic je u pravu,koga bojkotuju,sebe.Treba ih kaznit na izbore.
Tara

12. 06. 2018 - 09:56

Ne samo na izbore..no po "takulinu" Krapovic je doskoro pozajmio 3 miliona od Vlade.. Znaci,samo ako im trebaju pare..HN ima poteskoce od nevremena..ja im ne bi pomogla..nek im pomogne novpizabrani!
Freeman

11. 06. 2018 - 09:34

Sastanci radi slikanja i propagande su potpuno nepotrebni !.Ako postoji konkretan dnevni red o kojem treba razgovarati,onda se naravno potrebni.
Vlado Pg

11. 06. 2018 - 10:11

Oni na primorju mogu dosta da odrade.. od turizma imaju prihode..dok je na sjeveru mnogo teze bez pomoci Vlade.
Kremo Rasov

11. 06. 2018 - 10:17

A DA NEBISTE DA DRZITE KONGRESE ?
Roki

11. 06. 2018 - 11:40

Ne vidimo nikakvo saopstenje vlade i ministara povodom nevremena u Herceg Novom. Niko ne nudi pomoc , vrlo cudno. Kada je bio zemljotres u Plavu svi su skocili i pomogli ???????
Objektivni

11. 06. 2018 - 13:28

Neka pomogne Trebinje , Ljubinje , Kalinovik . Sa tim gradonacelnicima je Katic u redovnim kontaktima . Prosto receno , za Demokrate i njihovog predsjednika opstine H.Novi nije u CG . Kad bi samo mogle da ga prikace Trebinju bili bi najsrecniji . I jos kakvog popa da popere za predsjednika Skupstine . O malom Jokicu sa svercovanim drzavljanstvom i dovodjenjem kumovskih kadrova iz PG i Mojkovca ne treba trositi rijeci .
R

11. 06. 2018 - 14:15

Roki kome da nide kad preśednik opštine neće da razgovara sa preśednikom vlade.
Roki

12. 06. 2018 - 00:57

To sto je gradonacelnik takav to je njegov problem, ja sam kao i 6000 Novljana glasao za Dps i Markovica, a i ovo je sve CGora a on premijer za sve nas. Sutra mu se nece svidjeti gradonacelnik Podgorice , pa ce isto biti
Novi komentar