Budva: Pronađene 653 tablete ekstazija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva pronašli su i oduzeli 653 tablete ekstazija, dok su službenici Odsjeka za borbu protiv droge sprovodeći dalje aktivnosti u ovom događaju identifikovali i lišili slobode M.P. (25) iz Užica – Republika Srbija, koji je osumnjičen da je drogu nabavio i držao radi dalje prodaje.
Objavljeno: 11. 06. 2018 - 09:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici CB Budva su juče, 10.06.2018. godine, u naselju Lazi u Budvi kontrolisali dva lica, M.S. iz Užica i R.Č. iz Vrbasa, državljane Srbije. Pregledom stana, koji su policijski službenici izvršili nakon pregleda lica, a koji su ova dva lica koristila, pronađena je i oduzeta kesa sa 653 tablete MDMA (ekstazi).

O pronalasku droge obaviješteni su službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su sproveli kriminalističku obradu kojom je između ostalog utvrđen identitet još dva lica koja su koristila stan, pomenutog M.P. iz Užica i N.K. iz Pljevalja, kao i to da tablete ekstrazija pripadaju M.P.

O događaju je upoznat nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, budući da se došlo do sumnje da je M.P. prokrijumčario ekstrazi iz Srbije, te je stoga za krivično djelo koje je izvršeno u ovom slučaju nadležno navedeno tužilaštvo.

Kriminalistička obrada naime upućuje na sumnju da je M.P. na teritoriji Srbije nabavio i u Crnu Goru radi dalje prodaje prokrijumčario navedene tablete ekstazija koje su pronađene u stanu koji je koristio u Budvi.

M.P. je lišen slobode, dok su od M.S, R.Č. i N.K. uzete izjave. Osumnjičeni M.P. će uz krivičnu prijavu biti priveden navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari: 0

Novi komentar