Muž kraljice Elizabete proslavio 97. rođendan

Suprug britanske kraljice Elizabete Druge, princ Filip od Grčke i Danske, juče je proslavio 97. rođendan dok je Bakingemska palata navela da sam princ nije želio neko veliko slavlje kako se približava 100. godini, javlja britanska televizija Skaj njuz.
Objavljeno: 11. 06. 2018 - 13:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Filipov rođendan proslavljen je privatno, rekla je neimenovana portparolka princa koji je prošle godine rekao da odlazi u penziju.

 

Princ Filip je poslednji put u javnosti viđen 19. maja na vjenčanju unuka, princa Harija.

 

Princ koji je godinama krhkog zdravlja upamćen je u javnosti po lapsusima i gafovima koje je izgovorio tokom zvaničnih posjeta.

 

Agencija Frans pres ponovila je spisak Filipovih najvećih gafova i često politički nekorektnih viceva.

 

Princ Filip je 1984. godine u Keniji dok mu je jedna žena poklanjala cvijeće rekao: "Hvala gospođo... A Vi ste žena, zar ne?".

 

"Uhapsili bi me da imam rajsferšlus kao na ovoj haljini", šaljivo je 2012. godine rekao princ jednom policajcu, dok je prolazila mlada plavuša u haljini uz tijelo sa rajsferšlusom.

 

Princ je rastužio milione domaćica 1966. godine kad je javno rekao da "Britanke ne znaju da kuvaju".

 

"Izgledate kao da se spremate u krevet", rekao je Filip 2003. predsjedniku Nigerije Olusegunu Obasandžu koji je nosio tradicionalnu nošnju.

 

Poslije koncerta Toma Džonsa 1969. Filip je poslije pjesme čestitao pjevaču, ali uz pitanje: "Čime ispirate usta? Kamenjem?".

 

Tokom jedne večeri u Rimu 2000. godine, italijanski premijer Đulijano Amato nudio je italijansko vino princu koji je odgovario: "Neka mi donesu pivo. Baš me briga odakle je, samo neka bude pivo".

 

"Ah, zar vi vozite ova odvratna kola? Često sam viđao ta kola kako idu ka dvorcu Vindzora", rekao je Filip 2001. godine pjevaču Eltonu Džonu.

 

"Ne ostajte suviše dugo ovdje jer ćete završiti s kosim očima", preporučio je Filip britanskim studentima 1986. godine tokom posjete Kini.

 

Filip je jednoj crnačkoj plesnoj grupi 2009. godine rekao: "A jel' ste svi iz iste porodice?".

 

"Da li se vi još bijete kopljima?", pitao je Filip jednog Aboridžina tokom posjete Australiji 2002. godine.

 

Princ je jednom studentu po povratku iz Papue Nove Gvineje rekao: "Dakle, uspjeli ste da vas ne pojedu!".

 

Filip je 1994. jednom bogatom stanovniku Kajmanskih ostrva rekao: "Da li svi potičete od gusara?".

 

Princ je 1999. godine o jednom neispravnom električnom brojilu, tokom posjete škotskoj fabrici radnicima rekao: "Vjerovatno je to postavio neki Indijac".

 

"Kako uspjevate da ubijedite ljude u kraju da ne piju dok polažu vozački ispit", pitao je Filip jednog instruktora vožnje u Škotskoj 1995.

 

"Koliko ste ljudi od jutros prevarili ovim trikom", pitao je Filip 2012. godine jednog čovjeka u invalidskim kolicima.

 

Filip je u posjeti ustanovi za decu sa invaliditetom, orkestru mladih koji su nagluvi, 1999. godine u Velsu rekao: "Nije ni čudo što su gluvi kad tako glasno slušaju muziku".

Komentari: 2

Kažu znaveni...

11. 06. 2018 - 18:20

...da rad oplemenjuje i proužava život...?
@

14. 06. 2018 - 14:16

OVAJ JE UMRO NEGO MU JOS NISU REKLI
Novi komentar