DPS : Javno su ponizili Kotorane

Lokalna vlast u Kotoru je još jednom dokazala koliko nisko može pasti amater u politici, ponizila je Kotorane i pokazala kako se olako od Gradske Skupštine može napraviti lakrdijaški scenski nastup, saopštili su danas iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista Kotor.
Objavljeno: 12. 06. 2018 - 13:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako objašnjavaju u kotorskom Klubu odbornika DPS, poslije više odlaganja i prekida, juče se nastavila 16 sjednica.

“Obiman dnevni red od 25 tačaka, ne najbolje pripremljenih, teško je bilo završiti u toku radnog dana. Na pitanje odbornika do kad će se raditi predsjednica je odgovorila: Dok se ne završe sve tačke, pa ko izdrži-izdrži. Nešto poslije petnaest časova jedan od odbornika skupštinske većine nije izdržao”, navode.

Na zahtjev njihovog kluba, konstatovano je da ne postoji kvorum.

“U svim normalnim Skupštinama sjednica se nastavlja sjutra. Nakon duge prepirke između odbornika vlasti, samo njihovim glasovima odlučeno je da se skupština nastavi istog dana u 20 časova”, kažu u Klubu odbornika DPS, ističući da je odluka donijeta uprkos njihovom negodovanju.

Ipak, ni tu nije bio kraj.

“Nešto poslije 18 časova, stručne službe Skupštine pojedine odbornike našeg kluba obavještavaju da se sjednica odlaže do daljnjeg. Lakrdija se i dalje nastavlja. I umjesto da predsjednica u 20 časova otvori sjednicu, koju je lično ona zakazala, konstatuje da nema kvoruma, odbornici koji su došli u 20 časova našli su zaključanu salu, bez ikakvog obrazloženja”, dodaju u Klubu odbornika DPS.

Takav odnos, naglašavaju, nije nepoštovanje odbornika.

“Ne zaboravimo – odbornike su birali građani. Ovo je javno i otvoreno ponižavanje Kotora i Kotorana, spuštanjem gradskih institucija na nivo terena za uvježbavanje amatera. Njihovi amaterski ispadi, bili bi i smiješni, da nisu prevršili svaku mjeru najosnovnije pristojnosti, koja bi, u ovom slučaju, nalagala da jednako glasno kao što je najavila Skupštinu, predsjednica lokalnog parlamenta izgovori rečenicu: Izvinjavam se ovom Domu i građanima Kotora na neozbiljnosti, nesposobnosti i neefikasnosti u povjerenim nam zadacima”, navode odbornici DPS-a.

Kako kažu, za sada, postoji samo neprijatna tišina i nada da je i vršiocima vlasti u Kotoru makar malo neprijatno.

“Građanima, uvjereni smo, jeste”, zaključuju u Klubu odbornika DPS Kotor.

Komentari: 3

Darko

12. 06. 2018 - 16:47

Ostavite na miru političare i njihovu lakrdijašku politiku. Propitajte ih malo zašto u Kotoru više nema radnji koje drže kotorani. U koju god radnju čovjek uđe naiđe na Turčina. Toliko ih nije bilo ni u doba otomanske imperije. Znali su mlečani dokle ih mogu puštiti i đe moraju stati. Današnja vlast to ne zna. Kada sazna biće kasno. Tursko islamski cunami će uraditi svoje. Kako smo mi glup narod. Tako nam i treba.
Dan D

13. 06. 2018 - 07:02

Ovi iz DPS-a zastitise svoje glasace u KOTORU , a ko ce nas zaśtititi u ROŻAJE od ovog BS fundamenalizma i nazadluka koji je vratijo Rižaje 150 godina unazad.
joko

13. 06. 2018 - 09:49

Kootor je sam odlučio i tražio Df četništvo. Neka sad kusaju
Novi komentar