Delegacija Svjetske banke u Ministarstvu finansija

Projekat upravljanja vodama od posebnog interesa za Crnu Goru

Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se danas sa timom Svjetske banke koji je predvodio šef Kancelarije za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Emanuel Salinas, kako bi razgovarali o aktuelnim projektima koji se uz pomoć SB realizuju u Crnoj Gori, ali i potencijalnim poljima buduće saradnje.
Objavljeno: 12. 06. 2018 - 14:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tom kontekstu, sagovornici su razgovarali o mogućnostima restrukturiranja aktuelnog portfolia Svjetske banke, u cilju usmjeravanja raspoloživih resursa na oblasti od prioritetnog značaja za Crnu Goru i njen dalji razvoj.

 

Imajući u vidu da fokus Vlade i u narednom periodu ostaje rast zapošljavanja i poboljšanje životnog standarda građana, ministar Radunović je istakao da će projekti koji podržavaju ovaj cilj, nastaviti da se realizuju uz punu pažnju i posvećenost svih organa vlasti. U kontekstu regionalnih projekata, ministar je istakao da je za našu zemlju od posebnog interesa projekat upravljanja vodama, u svim segmentima, od navodnjavanja, zaštite od poplava te ekonomske iskoristivosti sliva Drina-Sava-Lim, što bi imalo višestruke pozitivne efekte na privredu.

 

Salinas je istakao da je cilj institucije koju predstavlja da se u partnerstvu sa Crnom Gorom realizuju projekti koji će biti održivi i usmjereni na zadovoljenje najvažnijih potreba Države i građana.

 

Dogovoreno je da se koordinacija na ovu temu nastavi u narednom periodu u cilju preciziranja agende budućih aktivnosti.

Komentari: 0

Novi komentar