Na Zabjelu

Pas 15 puta ujeo dječaka, doktori ga jedva spasili

Sedmogodišnjeg L.Đ. iz Podgorice u ponedjeljak veče izujedao je vlasnički pas, mješanac lovačkog psa i staforda. Incident se dogodio oko 19 časova dok su se djeca igrala, a dječaku je zvijer, izujedavši ga 15 puta, nanijela teške povrede po nogama.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 08:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Kliničkog centra Crne Gore KCCG, gdje je dječak hospitalizovan, za Dan je saopšteno da je dijete nakon zbrinjavanja povreda zadržano na daljem liječenju u Dječijoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti djece i trenutno je dobrog opšteg stanja.

Otac povrijeđenog dječaka Janko Đurašković za Dan je kazao da je vlasnik psa M.B. i da su ga prijavili policiji, koja ga je saslušala i pustila, jer je tužilac rekao da zbog obima posla nema vremena da ga i on sasluša.

Đurašković kaže da ga je vlasnik psa napao nakon što je pošao do njegovog iznajmljenog stana, i krenuo na njega  metalnom šipkom.

“Moj sin se sa djecom igrao na obližnjoj livadi koja je u vlasništvu komšije. Međutim, taj čovjek koji je u našoj ulici iznajmio stan ima psa kojeg veže na obodu livade i postavio mu je sajlu da bi mogao više da se kreće. Moj sin je kao i sva djeca tuda trčao. Djeca se igraju i zanesu. U jednom trenutku ga je taj pas zgrabio. Ja sam bio kod kuće i čuo sam vrisak i komšinicu kako viče da je pas napao moje dijete. Kad sam došao do livade, nisam zatekao dijete, jer ga je komšija već povezao u Hitnu, odakle su ga prebacili u KCCG. Komšije koje su bile tu rekle su mi da je pas bukvalno bio na djetetu. Da se nijesu pojavili, sigurno bi ga usmrtio. Iz zuba zvijeri su oteli dijete”, ispričao je Đurašković.

On navodi da mu je sin oko dva sata bio na operaciji gdje su mu sanirane rane, na nogama mu fale i komadi mesa.

” Vidio sam jednu ranu i više nijesam mogao da gledam”, kaže Đurašković.

Vlasnik psa M.B. žali zbog povrede mališana i uspavaće psa.

Komentari: 8

Brano

13. 06. 2018 - 09:13

Đe su sad ovi iz Društva za zaštitu životinja!? Hoće li vlasnici pasa bar jednom odgovarat?
Stanje svijesti

13. 06. 2018 - 09:44

Vlasnici su iste naravi-karaktera kao i njihovi psi.
djecja obijest

13. 06. 2018 - 09:59

Pas je bio vezan a djeca su ga najvjerovatnije izazivala tako da ce valjda nauciti lekciju za ubuduce . Dobro je da i tata nije dobio porciju .
Gost

13. 06. 2018 - 10:28

Sram te i stid bilo.
Džukelama

13. 06. 2018 - 11:17

Da li si ti narmalan? Treba te pod hitno staviti u lance.
Љубитељ мачака

13. 06. 2018 - 10:02

Волим псе, али знам да кер хоће да уједе, кад-тад. Кад је мене недавно ујео пас, неки љубитељи паса су гледали у рану и говорили: "Немогуће!". Онда су ме питали шта сам предходно псу урадио, да ме је тако ујео. Кад сам им одговорио да нисам пса ја ујео, нитисам га нагазио, или га штипао, а нисам ни мрко погледао, одговорили су: "Пас никад није крив". То је већ религија, у чијем центру стоји пас-љубимац.
adrenalin

13. 06. 2018 - 10:35

Sad mozemo raspravljati kome u Titograd treba pas ovcar na komsijskoj livadi i dali je trebao imati korpu ali ovdje su ocigledno djeca previse prisla VEZANOM psu . Mozda su iskusavali hrabrost ?
R

13. 06. 2018 - 10:21

U Titogradu i prigradskim naseljima 70-setih godina nijesi smio držati ni kokošku u dvorištu, danas nakon toliko godina u Podgorici i prigradsklm naseljima drže: krave, konje, ovce, pse, koze, prasad, ćurke , kokoške itd. Od smrada se ne može opstati a komunalna policija kad ih prijaviš kaže da nije nadležna i da ne znaju ko je nadležan. Ako to nije posao komunalne policije onda ne znam što je. Fino smo napredovali za sve ove godine.
Novi komentar