Manifestacija “Dan najboljih”

Diploma “Luča” za 371 učenika osnovnih škola

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u hotelu “Hilton” održana je tradicionalna manifestacija “Dan najboljih” koja je posvećena učenicima osnovnih škola u Podgorici. Diplomu “Luča”dobio je 371 učenik iz 22 podgoričke osnovne škole.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 10:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sekretarka Sekretarija za kulturu i sport Nela Savković Vukčević tom prilikom je istakla da težnju prema znanju prate mašta i sreća, te da slobodni um nema granica. “Ovdje nas je okupila ljubav, jer iz ljubavi prema znanju savladali ste  mnoge izazove da biste se uzdigli na prijesto najboljih. Učenje, snaga volje, podrška i povjerenje nastavnika i roditelja formiralo vas je u ličnosti čiji su vidici svijetli i široki. U susret sa neznanjem i neistomišljenicima, sa predrasudama i poluistinama vi ćete nositi činjenice, toleranciju, istrajnost i hrabrost,  a to su znamenja prosvijećenog duha i snažnog karaktera pred kojima se tope magle zabluda. A sve je to, dragi najbolji đaci, iz ljubavi jer je u pravu veliki Gete kad kaže: „Da sve što naučimo, naučimo od onih koje volimo” – zaključila je Savković Vukčević.

Generalna direktorka Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić-Vučinić poručila je da je za dobijanje “luče” bilo neophodno mnogo truda i zalaganja. “Biti najbolji je značilo biti posvećen i sve vrijeme usmjeriti ka obrazovanju. Jedino obrazovani, spremni da radite i date sve od sebe možete očekivati uspjeh. Stoga, kroz obrazovanje je najbolji put ka uspjehu i ovim tempom nastavite i u budućnosti. Srednja škola predstavlja novu okolinu, nešto novo i stepenik koji morate da prođete, zato na najbolji način iskoristite prilike koje su pred vama”, kazala je Nikolić-Vučinić.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

13. 06. 2018 - 11:56

Мене из овог текста чуде две ствари: Прво, зашто у montenegru уопште постоји награда која носи назив по епу једног тако ретрограгдног писца, како је посрбица Његош? Зар нисмо, ступивши на пут трансатлантских интеграција, раскрстили са великосрпском идеологијом, ћирилицом и косовским митом, чији је највећи промотер био управо Његош? Друго, зашто се уопште награђују најбољи ђаци? Најбољи ђаци читају књиге, изводе неприхватљиве закључке и затим често говоре и раде против нејаке демократије најмлађе НАТО чланице. Зашто се не награђују најмлађи пронатовски активисти, или аутори најбољих састава на теме, попут: "Ми, НАТО и гора зелена", или "Нас и Исланђана деветсто хиљада"?
Novi komentar