POVJERLJIV PLAN

Na Zapadnom Balkanu gradi se centar za masovni prihvat migranata

Nakon danskog premijera i austrijski kancelar Sebastijan Kurc pomenuo da se vode pregovori da se u Evropi, ali van EU, napravi centar za prihvat migranata.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 11:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kurc je za javnu televiziju ORF objasnio da na tom planu radi Austrija zajedno sa nekoliko zemalja, a njegova suština je da se osnuje centar za prihvat migranata van Unije, gdJe bi im bila pružena zaštita ali ne i šansa za bolji život.

Upitan o postojanju takvog projekta on je rekao da su u toku napori da se van EU formiraju centri za zaštitu gdje mogu da budu smještene izbjeglice ali gde im ne bi bio ponuđen "bolji život u centralnoj Evropi". "To je projekat na kome radimo s malim brojem država vrlo povjerljivo da bi povećali njegovu izvodljivost", rekao je Kurc za ORF. 

Kurc, konzervativac koji vlada sa ekstremnom desnicom, nije precizirao kome bi bili namijenjeni ti centri ali  njegov danski kolega Lars Rasmunsen  nagovestio je prošle nedjelje da razgovara sa nekim zemljama, uključujući i Austriju, o otvaranju "zajedničkih centara" namijenjenih migrantima koji nemaju uslov da traže azil u EU ili kojima su odbijeni zahtevi za azil. 

Posljednjih dana se u austrijskim medijima pominje Albanija kao zemlja koja bi mogla da prihvati te centre. Upitan o tome austrijski kancelar je samo rekao "vidjećemo". 

Osim Albanije, zemlje koje se nalaze u Evropi, a nisu članice EU su zemlje Zapadnog Balkana među kojima je i Crna Gora.

Podsjetimo, crnogorska Vlada je naručila iz Mađarske zaštitnu ogradu kako bi se zaštitila od velikog priliva migranata.

Komentari: 8

bodljikava zica

13. 06. 2018 - 12:59

Ma ima ponizni rezimi Balkana dobrovoljno da se ponude za deponiju ako im sa Zapada obecaju nesto novca. Uzmu recimo 30 € po izbjeglici za 10 im kupe konzervi a 20 strpaju u svoj dzep i svi srecni . Evropu kostaju visestruko . Osim toga jaca evropska desnica i prijeti otpor i cak rat sa divljim afrikancima i azijatima .
čitalac

13. 06. 2018 - 14:22

Zašto ne idu u Rusiju? To je Siriji prijateljska zemlja, prostora imaju dovoljno, provincija je nenaseljena. Ili zašto ne idu u bogate, prebogate zalivske zemlje? Izgleda da je ipak Evropa najbolje mjesto za život.
u Rusiju?

13. 06. 2018 - 16:05

Citaoce moj zeleni Rusija je stvorila uslove za povratak tih nesrecnika oslobadjanjem velikog dijela Sirije . Porazene snage najekstremnih mudzahedina koje je CG priznala trebale bi da budu smjestene u PG i CT. Trebalo bi nekolicinu bar tebi u kucu uselit pa da zajedno uzivte i krojite planove o napadu na Rusiju .
Izbjeglica

13. 06. 2018 - 16:29

Ja cu samo kod srbalja,vi imate dusu. 2metra kvadratna mi daj,bicu miran.ucicu te kuran,da klanjas da budes pravi srbin.
Rukfaš

13. 06. 2018 - 14:24

U nedostatku radne snage Njemci prihvataju najveći broj izbjeglica. Kao prvo, smanjiće potrebu za radnicima a kao drugo priliv tolikog broja radnosposobnog stanovništva će otupiti oštricu sindikata u borbi za veću zaradu. Dodatno, ne plaše se da će oni biti neprijetelji drževe u kojoj dobro zarađuju i dobro žive.
jes

13. 06. 2018 - 16:07

no je Angelina zbog uvoza azilanata umalo pala i jedva skrpila neku truhlu vladu a nacionalsocijalisti postigli najbolji rezultat sa tendencijom rasta . A
baba Vanga

13. 06. 2018 - 17:01

Đe bi drugo nego u CG. Vlada će da izađe u javnost sa teorijom da moramo primiti 15 miliona emigranata ali da se ona suprostavila zemljama EU i izdejstovala da udomi samo 4 miliona. Na račun toga će postići poene kod pravoslavnih Crnogoraca dok će se tome najviše obradovati Crnogorci islamske vjeroispovijesti koji praktikuju "ustavni patriotizam" dokle se god država kreće u tom blisko istočnom pravcu. Znači DPS forever a Crnu Goru ko…
Мирослав Ђукић

14. 06. 2018 - 01:10

Биће на Ћемовском Пољу, као да гледам!
Novi komentar