Ministar Šehović primio studentkinju PMF-a

Vlada će pomoći Nini Bošković u obezbjeđenju sredstava za Oksford

Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete će pomoći Nini Bošković, studentkinji Prirodno-matematičkog fakulteta, u obezbjeđivanju značajnog dijela školarine za master studije na Oksford univerzitetu, program kliničke embriologije. To je danas saopštio ministar prosvjete, dr Damir Šehović, na sastanku sa Ninom Bošković.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar je rekao da je za važna činjenica da je crnogorski student primljen na master studije na jedan od najprestižnijih svjetskih univerziteta.  On je pak istakao i da je riječ o specifičnom slučaju, jer sistemski načini podrške najboljima, poput novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente ili postojeći programi studentske razmjene ne obuhvataju program o kome je konkretno riječ, kao i da trškovi za isti od preko 40 000 eura nijesu djelimično ili u potpunosti pokriveni stipendijom od strane Univerziteta Oksford.

“Imajući pak u vidu zaista veliki uspjeh kao što je prijem na univerzitet u Oksfordu, zvanično najbolji svjetski univerzitet, te činjenicu da je riječ o studentkinji koja je proglašena za najboljeg studenta Prirodno-matematičkog fakulteta, obezbijedićemo finansijsku podršku u značajnoj mjeri”, zaključio je Šehović.

 

Komentari: 2

Kec

13. 06. 2018 - 12:25

Dajte za bubreg onoj djevojci iz Niksica, pa cemo lako za master na Oksfordu. Kad umre ona cura, bice kasno
Sramota

13. 06. 2018 - 20:15

Svaka cast za uspjeh, ali nije prva ni koja je upisala Oksford, ni prva koja je najbolji student, ali je ocigledno prva koja ima vezu da joj svi mi placamo skolovanje koje nece moci da primijeni u Crnoj Gori! Hvala Vladi Crne Gore!
Novi komentar