Situacija bez presedana

Skandal uoči Mundijala - selektoru "furije" uručen otkaz!

Selektor Španije Đulen Lopetegi dobio je otkaz dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji!
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Razlog za otkaz je jednostavan – u Fudbalskom savezu Španije nisu zadovoljni što je Real Madrid neposredno prije početka takmičenja objelodanio da će novi trener kluba biti aktuelni selektor i na vanrednoj konferenciji za medije su saopštili da mu je uručen otkaz.

Navodno je Lopetegija preporučio kapiten ‘Kraljevskog kluba’ Serhio Ramos, ali je predsjednik Saveza Luis Rubijales to negirao i rekao da, uprkos što je takav trenutak, drugačija odluka nije mogla da bude donešena.

Na taj način su se ispostavile tačnim informacije španskih medija koji su saglasni u odluci da je Real imao "užasan" tajming kod objavljivanja imena novog trenera.

Predsjednik španske kuće fudbala Luis Rubijales nije mogao da pređe preko činjenice da je Lopetegi bez znanja saveza juče prihvatio ponudu da bude trener Real Madrida.

Momenat u kojem je plasirana ta informacija izazvala je mnogo polemika na Pirinejima pogotovo ako se zna da je dosadašnji selektor “furije” prije dvije nedjelje produžio saradnju sa nacionalnim savezom.

Rubijales je sazvao hitan sastanak sa članovima Upravnog odbora na kome je donesena odluka da se Lopetegi smijeni.

“Bili smo prinuđeni da smijenimo selektora. Želimo mu sreću u daljoj karijeri, a mi ćemo završiti ono što je Lopetegi započeo. Samo pet minuta prije objave vijesti smo saznali za njegovu odluku o preuzimanju Reala. Postoji način na koje se neke stvari radi. Moraćemo da donesemo nekoliko odluka u sljedeća dva dana. Ne osjećam se da me je neko izdao. Dok je bio s nama Lopetegi je odradio odličan posao. Druga stvar je kako se sve ovo desilo bez znanja saveza. Pokušaćemo da ne poremetimo ostatak stručnog štaba i sa svima ćemo obaviti razgovor. Imam veoma dobar odnos sa Đulenom i igračkim kadrom, ovo je najkompleksnija situacija u kojoj sam se ikada našao. Nijesmo htjeli da pređemo preko ovoga”, kazao je na vanrednoj pres konferenciji Rubijales.

Komentari: 0

Novi komentar