Podgorica

Krivična prijava protiv vlasnika čiji pas je izujedao dječaka

Službenici policije podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv vlasnika psa koji je u podgoričkom naselju Zabjelo napao sedmogodišnjeg dječaka i nanio mu teške tjelesne povrede.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 14:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivična prijava protiv M.B. podnijeta je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

U saopštenju se navodi da je Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u ponedjeljak, oko 19 sati i 30 minuta, obavijestio Centar bezbjednosti (CB) Podgorica da je iz njihove ustanove u Urgentni blok transportovan sedmogodišnji dječak sa povredama koje su nastale kao posljedica ujeda psa.

»Dječaku je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku i tom prilikom su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici CB Podgorica došli do saznanja da se dječak, oko 19 sati, u ulici Jovana Joza Vukčevića, sa drugovima igrao na livadi, i da se našao u blizini psa koji je bio vezan sajlom dugom šest metara.

»Tom prilikom pas je napao sedmogodišnjeg dječaka nanoseći mu teške tjelesne povrede«, kazali su iz policije.

Kako su naveli, istog dana je u službene prostorije CB Podgorica pristupio je vlasnik M.B, koji je prethodno psa uklonio sa livade i izmjestio ga na mjesto gdje nema pristup drugim ljudima.

»Na lice mjesta u ulici Jovana Joza Vukčevića, kao i u ulici Prištinskoj, gdje je M.B. odveo psa nakon događaja, su pristupili službenici Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku i uviđaje koji su fotografisali lice mjesta«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, osim od M.B, u prostorijama CB Podgorica prikupljena obavještenja od očevidaca tog događaja

Službenici CB Podgorica su istog dana obavili konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelo izazivanje opšte opasnosti.

Tužilac je, kako se navodi, naložio da se protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku, što su službenici policije danas učinili.

Komentari: 5

kerovodja

13. 06. 2018 - 16:23

Ne vidim da je covjek kriv sto je zavezao kucku na lanac. Djeca od 7 godina bi morala znati da je opasno prilaziti i provocirati vezanog psa. Njegov prijeteci lavez i rezanje su dovoljna opomena .
heroj

13. 06. 2018 - 17:33

ovakav komentar moze da postavi covjek koji nema mozga ili ti retard!!!!!
@

13. 06. 2018 - 22:03

I JEDNO I DRUGO
Goga

13. 06. 2018 - 18:37

Samo je pitanje kada ce se opet desiti, a bilo je jos dosta slucajeva koji nisu prijavljeni. Ako nista ne uradite za nasu sigurnost ljudi ce poceti da naoruzani idu kroz grad
Petar Pan

13. 06. 2018 - 22:03

S šta bi za slučaj prije desetak dana u Hercegnovskoj u Zagoriču? Pušten opasan pas na ulicu, ujeo jednu gospođu i nikome ništa. Pašče vratili u dvorište, opet će iskočiti i nekoga nagraditi a gazde slobodno šetaju i vozaju se u svojim skupim džipovima.
Novi komentar