Ministar unutrašnjih poslova

Nuhodžić u Nikšiću: Nastavićemo da ulažemo sredstva u policiju

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić najavio je nastavak ulaganja u policijsku opremu i usavršavanja, kako bi Policija bila još efikasnija i time značajno unaprijedila bezbjednost građana.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 17:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je opredijeljeno da dodatno radi na boljoj opremljenosti Policije i stručnom usavršavanju policijskih službenika, jer time značajno unapređujemo bezbjednost građana. Poboljšanje uslova rada Policije doprinosi većoj sigurnosti svih nas“ – rekao je ministar Nuhodžič u Nikšiću gdje je sa v.d. direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem obišao Centar bezbjednosti i upoznao se sa stanjem na terenu u ovoj crnogorskoj opštini.

Ministar je saopštio da je Centar bezbjednosti Nikšić ostvario značajne rezultate, ističući da je na teritoriji ove opštine u prethodnoj godini procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iznosio 72,4 odsto, kao i da su dosadašnji rezultati za ovu godinu ohrabrujući.

Tokom sastanka sa načelnikom Centra bezbjednosti Miloradom Žižićem, bilo je riječi i o unapređenju rada policije, poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih, jačanju kadrovskih i tehničkih kapaciteta, ali i o tome koje aktivnosti dodatno treba preduzeti na planu očuvanja javnog reda i mira i borbe protiv kriminala.

Na sastanku ministra unutrašnjih poslova i v.d. direktora Uprave policije sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem zaključeno je da je odlična saradnja Opštine i Policije potvrđena i u okviru projekta postavljanja video nadzora na javnim površinama, sa ciljem poboljšanja prevencije ali i otkrivanja krivičnih djela i prekršaja.

Ministar se zahvalio predsjedniku Opštine na odluci lokalne vlasti da ustupi građevinsko zemljište i oslobodi naknade za komunalno opremanje objekat predviđen za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u MUP-u, Policiji i Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Boravak u Nikšiću ministar Nuhodžić je iskoristio i da posjeti dnevni centar za djecu i porodicu Defendologija, koji je jedini centar u Crnoj Gori koji se bavi djecom koja žive i rade na ulici, odnosno djecom koja se bave ili su u riziku od prosjačenja, kao i prostorije nevladine organizacije SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić. Govoreći o radu Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, koji je formiran na inicijativu MUP-a i čije su članice predstavnice civilnog sektora, iskazao je poštovanje prema posvećenosti žena koje na svakodnevnom nivou pružaju podršku žrtvama. Potcrtao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu sprovodi aktivnosti kako bi ohrabrilo žene da prijave nasilnike, kao i da je za uspješnu borbu protiv ovog krivičnog djela neophodna saradnja svih subjekata društva. „Cilj nam je da zajednički radimo na prevenciji, ali i da se snažno suprotstavimo svim oblicima nasilja, da obavljamo preventivne akcije i procesuiramo počinioce ovog krivičnog djela“, poručio je ministar Nuhodžić.

Komentari: 1

Grizli

13. 06. 2018 - 19:54

Vala drzi do rijeci....hahaha....
Novi komentar