Ispao u polufinalu od osvajača turnira

Uspjeh Matije Samardžića na turniru u Mesini

Najtalentovaniji crnogorski junior do 14 godina Matija Samardžić poslije osvajanja turnira u Nikšiću iz kalendara Evropske teniske  asociajacije, učestvovao je sa uspjehom na turniru prve kategorije u Mesini.
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 17:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Turnir u Mesini važi za jedan od najkvalitetnijih evropskih turnira na kome igraju skoro svi najbolji igrači. Ovogodišnje izdanje  turnira imalo je čak četiri igrača iz prvih 10 na rang listi. Od 64  igrača u žrijebu od kojih su gotovo svi u prvih 100 na rang listi,  Samardžić je nastup završio u polufinalu, porazom od pobjednika  turnira Luka Van Asea iz Francuske 6:3, 7:5. U četvrtfinalu Samardžić  je napravio najveće iznenađenje na turniru savladavši prvog nosioca i  trećeg igrača Evrope, Rusa Artura Kukašiana 3:6, 6:4, 6:4.

Samardžić je trenutno 39. na rang listi i standardni je  reprezentativac Crne Gore. Njega u narednih mjesec dana očekuje  učešće na Samer kupu Evrope i Evropskom prvenstvu. On je bio član  tima koji je u martu mjesecu učestvovao u razvojnom kapmu u Antaliji u  organizaciji Evropske teniske asocijacije, a postoji interesovanje da i  on svoje usavršavanje nastavi u akademiji "Guljermo Viljas" u  Španiiji. Tamo se već nalazi muška reprezentacija Crne Gore do 16  godina.

Komentari: 0

Novi komentar