Na inicijativu više crnogorskih asocijacija

Zajednica udruženja iseljenika "eMDe Alijansa" osnovana u Kelnu

U Njemačkoj je svečano osnovana Zajednica udruženja iseljenika iz Crne Gore, skraćeno "eMDe Alijansa".
Objavljeno: 13. 06. 2018 - 19:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Znajući da u Njemačkoj postoji veći broj udruženja crnogorskih iseljenika čija je zemlja porijekla Crna Gora, pojavila se potreba za njihovim povezivanjem radi međusobne pomoći i zajedničkog rada. Glavni cilj osnivanja zajednice je, kako je Portalu Analitika saopšteno sa skupa, učvršćivanje međusobne saradnje, kao i podrška udruženjima kod organizovanja manifestacija, humanitarnih akcija, osnivanja novih udruženja i ostalih aktivnosti za koje je potrebno kolektivno angažovanje cjelokupne dijaspore Crne Gore u Njemačkoj.

Zajednica je osnovana u Kelnu, a na inicijativu više crnogorskih udruženja, pa se može reći da pokriva oko 90 odsto organizovane dijaspore.

"Povezala nas je emocija prema Crnoj Gori koju nosimo u sebi, a koju želimo da njegujemo i prenesemo na naše potomke. Mi smo sticajem okolnosti morali ostaviti zavičaj, na ovaj način želimo i nama i našim potomcima ostaviti otvorena vrata za povratak u Crnu Goru, kad god to bude moguće. Crna Gora je dio našeg identiteta, biće to i našoj djeci, pa su ove naše aktivnosti usmjerene prema tome da tako i ostane. Svjesni smo toga da smo zajedno jači i da zajedno možemo više.  Ovim putem obavještavamo državne institucije u Crnoj Gori kao i sve ostale da smo konačno ujedinjeni i da smo spremni na saradnju, punim kapacitetima i snagom dijaspore Crne Gore u Njemačkoj, da se odazovemo svim prijedlozima i ponudama za zajedničku saradnju.

Na osnivačkom skupu u Kelnu na čelo Zajednice izabran je koordinator dr Srđan Plamenac, a na mjesto njegovog pomoćnika Emira M. Ličina.

 

Komentari: 21

Srećno

13. 06. 2018 - 20:21

Gazi "mala", gazi!
Domicilni

13. 06. 2018 - 20:41

Ovo je prava stvar. Sto vise sloge i jedinstva, i svima ce nam biti bolje!
Niko

13. 06. 2018 - 21:21

Što je Uprava vrijedna..
Stevo D

13. 06. 2018 - 21:22

Ovo apsolutno treba podrzati. Sjajan projekt, za svaku pohvalu. CG dijaspora je izuzetno bitna i za samu CG. A to ce i samo vrijeme potvrditi. Pozdrav!!
Njujork

13. 06. 2018 - 23:14

A sta cemo sada sa Verom Kirovic?
222

14. 06. 2018 - 09:36

Nemoj joj se bojat da se nece snac ta je premazana svim bojama
87241

15. 06. 2018 - 07:13

Ona će Vam sam reći, hahahaha.... ionako je sve kako ona kaze!!!
NJUJORK ....

15. 06. 2018 - 09:21

Bolje se brinite ko će vam u budućnosti plaćatiti karte da dodjete u CG ! A što se nje tiče , zna se ko kosi , a ko vodu nosi ...Savjetnici , savjetnici ... prvo ste se trebali raspitati, a ako to nijeste mogli , trebali ste sabrati dva i dva....Naravno za to treba znati osnovne "računske radnje" ...
Glomazic

14. 06. 2018 - 03:39

E sad ce biti interesantno pratiti kako ce se odvijati utakmica. Vlada je uspjela da preko svojih igraca unese pometnju i posvadja dijasporu. Ova nasa baranka sto gazi preko mrtvija da stigne do cilja ce biti adekvatno nagradjena, neposlusnici kaznjeni i tako je DPS preko Mitrovica preuzeo kontrolu nad cjelom dijasporom. Mitrovic je za Dan nezavisnosti bio sa grupom iz njemacke koje kontrolise Vera i u njenom drustvu a onda se pojavio kod ovih koji su procitali igru nase baranke da bi im obznanio Verin plan o raspustanju savjeta. Hm bas interesantna igra samo da vidimo kakav ce biti rasplet. I koja je bila cijena ove igre pa potrosene su pare za karte clanova savjeta iz cijelog svijeta a nista nije uradjeno. Suma sumarum propali projekat.
Niko

14. 06. 2018 - 09:14

Kako propao projekat, kad je cilj projekta posvadit dijasporu? Za DPS prepreka nema. Kad im se put ne otvori, oni ruše sve prepreke.
19671

15. 06. 2018 - 07:19

Kako vam ne dosadi više da pravite marketing Kirovićkoj! Na pogrešnog, vrlo bitnog za državu igrača su vas gurnuli šefovi .Bolje se izvinite na vrijeme, možda vam da moguićnost za sledeći saziv ... haha možda , no vele da je zlopamtilo hahaha
POPOVIC

15. 06. 2018 - 09:29

Glomaziću, neobaviješten si (možda prividno)?Nijesu oni pročitali "igru vaše baranke"...oni su morali da slušaju naredjenja , a to ih je vodilo ka statusu bivših ... oni i njihovi šefovi znaju u čemu su i u čemu će biti bivši. Nema utakmice ...nije je ni bilo, to će bivši vrlo brzo uvidjeti ... džaba su se poslušnici bili razigrali!!!
Nenad

14. 06. 2018 - 12:39

Hvata se ova sa sjevera dje stigne, i ako ne umije da igra, bitno je da se naslika i posalje sliku!!! Hvata se Emira za slamku svugdje je razotkriju pa i sada. Oće u Savet a jos se nije navikla kako se hoda poslije opanaka, naravno, to je kada pobjegnes od kuce sa 15 godina. Zadnji voz koji doći neće. Vidi joj se stabilnost kao prelijeće iz Udruzenja u Udruzenja. Emira je sposobna mediski da manipulise, drugo nista bas nista.
Bas interesantno xaxaxa

14. 06. 2018 - 13:57

Opanci se nikad ni ne izuvaju, to se samo sa stilom nastavi nositi. Ko umije, naravno. Ako si obrijao brke "vuče" kod nas to nose samo časni ljudi, što ti svakako nisi! Toliko si častan čovjek da po vas dugi dan progoniš tu ženu i tračaš je okolo, ni č od čovjeka...! A ti djevojko samo udri i ne daj selo nikad i ni za što.
Ada no čuš!

14. 06. 2018 - 14:14

Stari, poznat si da kad si nemocan udaras licno. Glavna ti je deviza, lazima na licnoj osnovi udaras uspjesne ljude,kad argumente nemas. Zalosno je kad socijalni slucaj pocne da drzi govore o uspjesnim ljudima,bas zalosno.
Ex brko drma ti malo kavez????

14. 06. 2018 - 14:33

Gdje su ti argumenti za tu priču ex brkice(neka si ih obrijao, obraza nemaš, logično, higijenski je obrijati "to")? Imaš njen broj a i adresu, ajde u lice joj to kaži, nije fino da se kriješ. E, izleće ti ekavica, to vučeš iz matične ti države, mnogo si providan sa neuspjelim izmišljenim napadima, bez argumenata. Stisni .... i sve u oči, ovo to je kukavički...
Niko

14. 06. 2018 - 14:34

Oj, Osmane, jabuko s kruške! Imaš svoju igračku, pa se igraj, ne budi vazda zavidan! I naviksaj te opanke, da ti vodu ne puštaju, ubuđaćeš se..
Maho

14. 06. 2018 - 16:25

Balkanska primitivna posla,udaramo uvredama neka je zensko sta fali samo da se mi osetimo uzviseno u tom trenu.Ova zena izabrana za pomocnika i svi na nju,nijesam pametan sta cine pojedini. Istina sve licne uvrede sto neko od vas pominja. Halal vam vera,ako znate sta je to. Cestitam svijema u Njemacku uz zelje da budete pametni i ovim primitivnima halalite i udaljite se od njih,i od toga se zastitite jer ako pipate isprljacete se samo.
Sloba

15. 06. 2018 - 12:10

Sta oce ovi preletaci iz tzv scanja, niti postoji scanj niti oni. Tih par osoba koje se pozivaju na scanj svi znaju i poznaju, da ih sastavis sve ne mos sastavit jednog covjeka da valja. Bjeste tamo, ne dirakte nase najbolje patriote izdajnici iz susjedstva sve vas znamo. Pozabavite se kolcevima i izbacivanjima iz kuce i sopstvenom djecom koja vas okolo pljuju a onda izmisljajte ovakve laze. Pogani od pogani.
Osmo

15. 06. 2018 - 16:07

Pa tih nekoliko otpadnika je pokupila BigMac i mlati sa njima praznu slamu ali se vidjela nasa snaga
Nino

16. 06. 2018 - 02:21

Emira - Big mama i 7 patuljaka 10:0 Bravo Emira
Novi komentar