Poručio Miloš Božović

Pobjedom na lijep način zaključiti ciklus

San o plasmanu na Svjetsko prvensto srušen je prije pet dana u Osijeku, danas će, ukoliko se ne desi neviđeno čudo, biti i zvanično ugašen… Rukometaši Crne Gore od 20 sati u dvorani “Verde” u Podgorici dočekuju Hrvatsku biće to revanš baraža za Svjetsko prvenstvo nakon što su oslabljeni “lavovi” “razbijeni” u prvom meču sa ogromnih 32:19.
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 10:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nadam se da možemo do pobjede, kako bismo se na lijep način oprostili i završili ovaj mini ciklus”, poručio je heroj junskih kvalifikacija iz prošle godine Miloš Božović.

Nije teško zaključiti da bi Hrvatska bila favorit i da je Crna Gora bila u kompletnom sastavu…

“Hrvatska je bila favorit i prije prvog meča. I sada je favorit i to se ne dovodi u pitanje”, jasan je Božović. “Međutim, vjerujem da možemo da ostavimo bolji utisak i da možemo da im pariramo duže od dvadesetak minuta”.

Bez Vuka Borozana, koji ne želi da igra za svoju zemlju, zatim i povrijeđenih Vladana Lipovine i Rada Mijatovića, teško je bilo i očekivati da “lavovi” naprave senzaciju. S druge strane, momcima koji su se odazvali Draganu Đukiću za ove mečeve (i koji su uvijek tu) teško se može nešto zamjeriti. Jednostavno u Osijeku se vidjela velika razlika u klasi.

“Iako smo doživjeli ubjedljiv poraz, moram da istaknem da smo skoro dvije nedjelje radili zaista naporno i posvećeno”, potencirao je naš bek. “Sada moramo da nađemo motiv da odigramo revanš na što boljem nivou. Motiv treba tražiti i u činjenici da nikada nijesmo savladali Hrvatsku”.

San o Svjetskom prvenstvu biće večeras ugašen, ali mnogo bitnije od toga sada je budućnost rukometne selekcije Crne Gore. Iako se selektor Đukić borio da uvijek u timu ima svakog igrača, kult reprezentacije se izgubio, a najbolji igrač je ostavio svoje drugove.

Osim toga počeli smo da gubimo talentovane igrače i u mlađim kategorijama, pa je jasno da je pred Rukometnim savezom Crne Gore buran period tokom kojeg mora da pokaže i preuzme odgovornost. U suprotnom velike priče nestaće iz našeg rukometa.

Komentari: 0

Novi komentar