16. juna

Crnogorski simfonijski orkestar otvara Barski ljetopis

Crnogorski simfonijski orkestar koncertom na Šetalištu kralja Nikole, otvoriće “Barski ljetopis” 16. juna. Koncert, koji se realizuje u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, a pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, počinje u 21 sat.
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 10:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Biće to prvi put da Crnogorski simfonijski orkestar nastupa na „Barskom ljetopisu“. Tom prilikom izvešće repertoar koji obuhvata djela nekih od najznačajnijih kompozitora, kao što su Bize, Pučini, Rosini, Štraus,
Šostakovič, Smetana i dr.

Na otvaranju će govoriti Aleksandar Bogdanović, ministar kulture, dok će festival zvanično proglasiti otvorenim Dušan Raičević, potpredsjednik Opštine Bar.

Dan kasnije, 17. juna počeće i zvaničan program festivala, kada će se ljubiteljima književnog segmenta predstaviti autor iz Srbije, Dušan Vesić. On će na platou „Knjaževe bašte“ od 21h, promovisati roman „Magi – kao da je bila nekad“.

Riječ je o biografskoj priči o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rokenrola, o Margiti Stefanović, nekadašnjoj članici benda EKV.

Pozorišni program počinje 18. juna u amfitetatru Starog Bara, s početkom u 21 i 30 kada će biti izvedena prošlogodišnja koprodukcija „Ljetopisa“ i Kraljevskog pozorišta Zetski dom – „Orkanski visovi“, u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Karte za ovu, kao i za sve ostale predstave ovogodišnje selekcije, mogu se rezervisati pozivom na broj 068/278-760.

Novina ovogodišnjeg pratećeg programa biće Festival horova, koji će se održati 18, 19. i 20. juna. U toku ta tri dana, na Šetalištu kod gradske marine nastupiće crnogorski horovi: Kic Pop hor iz Podgorice, hor „Jedinstvo“ iz Kotora, horovi „Zima“ i Antivari Musica“ iz Bara, kao i hor Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, koji će tom prilikom izvoditi savremene obrade. Svi koncerti počinju u 21 i 30.

Komentari: 0

Novi komentar