Iako je pobijedila tim koji volim

Drago mi je što će Budućnost igrati Evroligu

Nikola Vučević iza sebe ima sedam sezona NBA karijere, tri uspješne sezone u NCAA ligi ali mu najdraža pobjeda uopšte nije vezana za Ameriku! Već jedan duel u ,,Morači” u dresu Budućnost Volija.
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom sezone 2011-12 Vučević je igrao tri mjeseca u dresu Podgoričana u ABA ligi. Ostavio je izuzetan utisak, a u decembru 2011. godine konačno zaigrao za Filadelfiju u skraćenoj, debitantskoj NBA sezoni koju je tada odložio štrajk sindikata igrača.

Pamtiću pobjedu nad Partizanom u mom posljednjem meču za Budućnost Voli u "Morači".

“Kao veliki navijač Crvene zvezde imao sam veliki motiv protiv ,,crno-bijelih, tadašnjeg Evroligaša. Pamtim aplauz pune dvorane u Podgorici kojim sam ispraćen u NBA na tom meču, jer se unaprijed znalo da će to biti posljednja utakmica u “plavom”. Tako je ta pobjeda bitnija za mene od svih do sada”, rekao je Vučević.

Baranin, jedan od najboljih NBA centara, ima samo riječi hvale kada je period proveden u Budućnost Voliju u pitanju.

“Došao sam velikim zalaganjem tadašnjeg trenera Budućnost Volija Dejana Radonjića, koji me prethodno vodio u mladoj reprezentaciji i sveukupno bio do sada možda i najvažniji trener u mojoj karijeri. Ono što sam stekao u ta tri mjeseca su prava sportska prijateljstva, ljudi iz kluba potrudili su se da ostave utisak vrhunske organizacije. Budućnost Voli je sa Draganom Bokanom na čelu napravila iskorak i izuzetno mi je drago zbog toga”, rekao je Vučević.

Naš slavni centar istakao je da je pomno pratio rasplet sezone u ABA ligi, u kojoj je Budućnost Voli došla do prve titule.

“Iako je u finalu Budućnost Voli pobijedila klub za koji navijam – Crvenu zvezdu, izuzetno mi je drago zbog uspjeha Podgoričana. Znam koliko su napredovali organizaciono, ulagali u kontinuitetu posljednjih godina. Evroliga će biti velika prilika za Budućnost Voli, sjajna šansa za stasavanje mladih crnogorskih igrača i zato je to dragocjeno”, rekao je Vučević.

Nikola ovog juna neće biti na okupljanju reprezentacije, ranije je selektor Mitrović potvrdio da Vučević nije spreman za mečeve sa Bjelorusijom i Slovenijom.

“Realnost je to nemam mečeve od početka aprila, kada se završila NBA sezona. Nedostatak timskog treninga u kontinuitetu ne može se riješiti za desetak dana rada, a ja nedovoljno pripremljen nacionalnom timu ne trebam. Iskreno vjerujem da ćemo izboriti drugu rundu kva lifikacija. Nadam se da ću biti tu za neke naredne Ijetnje akcije, a mnogo bi pomoglo ako se konačno domognem NBA plejofa, što značajno produžava moju klupsku sezonu kazao je”, Nikola Vućević.

Već ovog vikenda Nikola Vućević će u svom Baru održati košarkaški kamp.

“Crna Gora je mala zemlja i nema veliku košarkašku bazu. To što imamo treba forsirati što više, a talentovana smo sportska nacija. Najveći je problem kada mladi treba da dobiju priliku u prvom timu, a u domaćim klubovima treba da dobiju tu priliku. Što se tiče mog kampa, napokon sam ove godine dobio priliku da organizujem rad sa djecom. Radiću sa oko šezdesetoro djece uzrasta od 12 do 15 godina i kamp će trajati tri dana. Druženje će biti važno koliko i pokazni treninzi, kao podstrek da se ta djeca bave košarkom. Gosti će biti moji prijatelji, bivše košarkaške zvijezde Pavlović i Radmanović, ali imam i jedno veliko iznenađenje za kraj”, rekao je Vućević.

Nikola je opisao dan tokom NBA sezone kada nema utakmica.

“U danu kada imamo samo trening, to je uvijek jutarnji trening, jedini tokom dana, oko 11 časova. Većina igrača je već dosta ranije u sali, radi individualno. Potom slijede sastanci tima, terapije i rad sa medijima, to je jedna uhodana varijanta na koju se brzo naviknete. Obično uđem u salu oko 9 i izađem oko 14 časova. Uveče se ne radi, jer je sezona naporna sa putovanjima i 82 utakmice”, objasnio je Nikola.

Komentari: 0

Novi komentar