Fejzić poručio vjernicima

Podstičimo glas razuma

Naša je obaveza da podstičemo glas razuma, da se borimo i vjerujemo u svijet koji neće pokleknuti pred ozbiljnim civilizacijskim izazovima. Suživot različitosti u našoj zemlji ohrabruje nas u dostižnost takvog koncepta, poručio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić.
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 12:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je u bajramskoj poruci vjernicima poručio da smo savremenici svijeta nestabilnog poretka u kojem dominira pohlepa, a pravdu definiše sila.

"Na krilima islamofobije legalizuju se stradanja i protjerivanja muslimana sa svojih ognjišta i utočišta, a vjera nam se krivotvori", kazao je Fejzić.

Naša je obaveza, dodaje, da podstičemo glas razuma, da se borimo i vjerujemo u svijet koji neće pokleknuti pred ozbiljnim civilizacijskim izazovima.

"Suživot različitosti u našoj zemlji ohrabruje nas u dostižnost takvog koncepta. To su poruke i optimizam koji nam donose bajramski dani", istakao je Fejzić.

On je pozvao vjernike da prazničnu radost i nadu podijele sa svim ljudima.

"Neka svaki od nas bude hodajući primjer pravog muslimana i izlog islama! Neka ovaj Bajram bude prekretnica i neka nas Alah pomogne u tome! Moleći Uzvišenog Gospodara za mir, slobodu i pravdu u svijetu, svim muslimankama i muslimanima u zemlji i dijaspori čestitam Ramazanski bajram! Bajram šerif mubarek olsun! Gezuar fitr Bajramin!", navodi se čestitki Fejzića.

Komentari: 1

Kremo Rasov

14. 06. 2018 - 13:15

SVOJ BRACI CRNOGORSKIM MUSLIMANIMA KOJI SLAVE ZELIM SRETAN PRAZNIK !
Novi komentar