Haradinaj obećao ravnopravnost crnogorskoj zajednici na Kosovu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sastao se danas sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu, na čelu sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodanom Vujičićem.
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Premijer Haradinaj je ocijenio izvanrednim odnose između Albanaca i Crnogoraca kao i odnose između Kosova i Crne Gore.

On je istakao potrebu unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje i potrebu poboljšanja prava crnogorske zajednice na Kosovu. U tom pravcu je najavio otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca.

“U julu ćemo otvoriti  Razvojni centar Crnogoroca Kosova, koji će biti glavna adresa i ključni mehanizam preko kojeg će se sprovoditi Strategija integracije Crnogoraca i koji će doprinjeti jačanju odnosa između Kosova i Crne Gore”, dodao je Haradinaj.

S druge strane, predstavnici crnogorske zajednice na Kosovu su zahvalili premijeru Haradinaju na stalnoj podršci koju im daje u raznim projektima.

Haradinaj je obećao da će crnogorska zajednica imati ravnopravan tretman sa ostalim zajednicama.

“Kosovo je naša zajednička kuća i crnogorska zajednica će imati ravnopravan tretman sa ostalim zajednicama. U ime Vlade zahvalio sam se predstavnicima crnogorske zajednice na aktivnom učešću na javnom, političkom i kulturnom životu Kosova, i obećao im da ćemo biti uz njih i ubuduće”, napisao je Haradinaj nakon sastanka na svom fejsbuk nalogu.

Komentari: 3

Мирослав Ђукић

14. 06. 2018 - 13:55

Аха,ха,ха,ха,ха,ха! Опет се Харадинај нарољао, па лупа којешта! Бар овог пута није узео да гњави папу!
A šta je sa zahtijevom CG....

14. 06. 2018 - 16:27

....i obećanjem nadležnih iz vlade Kosova da će crnogorska nacionalna zajednica ući u ustav Kosova? Gdje si sada Filipe Vujanoviću? Zašto svi ćutite tako bijedno? Zašto ste se potašulali? Ovo je i dan-danas potpuno otvoreno pitanje kao prvog dana što je bilo - pa ništa - muk!!!! Čime je plaćeno i naplaćeno? A vi ovdje bezobrazno valjate gluposti!!!!
Kakvi Crnogorci???

14. 06. 2018 - 19:02

To djavoljeg nema no rade sto im Beograd diriguje. Posrbice su to dame i gospodo.
Novi komentar