Koalicija "Za 21. vijek" DF-u

Vaš povratak u Skupštinu nije u interesu opozicije, već DPS-a

Za razliku od Demokratskog fronta (DF) koji se u parlament vratio bez ispunjenja bilo kog javnosti poznatog uslova od strane DPS-a, iako su prethodno saopštavali da će svaki povratak u parlament dati pojas za spasavanje DPS-u, a da će onaj ko se vrati biti nova Pozitivna, Demokrate i URA ni ubuduće neće prisustvovati sjednicama Skupštine, niti radu njenih redovnih tijela, sve dok se ne ispune uslovi koji su jasno navedeni u Planu koji su juče predstavili lideri koalicije "Za 21. vijek", a koji je pozdravio komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johanes Han, pozvavši predsjednike Demokrata i URA-e da sljedeće nedjelje posjete Brisel, saopštili su iz koalicije "Za 21. vijek".
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 17:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Plan, podsjećaju oni, obuhvata pitanja, počevši od Sudskog savjeta, novog Savjeta RTCG-a, sveobuhvatnih izbornih reformi, preko promjena u ASK-u i DIK-u i medijskih zakona, do dogovora o opštim lokalnim izborima u jednom danu i potvrđivanju datuma održavanja parlamentarnih izbora.

- Naši zahtjevi se nalaze upravo na fonu zahtjeva opozicije i opozicionih birača i bez njihovog ispunjenja ne prekidamo bojkot sjednica Skupštine i redovnih radnih tijela, tako da prvo pitanje koje se postavlja jeste: ko je vama naredio da se vratite u parlament bez ispunjenja bilo kakvih uslova i za čiji ste račun to uradili? Ili, šta je na vas djelovalo tako podsticajno da se vratite, ako nije ispunjenje tih uslova? Sigurno je jedno: vaš povratak u Skupštinu nije u interesu opozicije jer ste time pomogli DPS-u i Milu Đukanoviću, svom poslodavcu – ističu iz koalicije "Za 21. vijek".

- Drugo, za razliku od vas koji ste se zalagali za koministarsku Vladu s DPS-om, mi nećemo ulaziti u bilo koju Vladu koja podrazumijeva učešće DPS-a. Treće, upravo ste vi, zajedno s DPS-om, 2014. godine, izglasali izborno zakonodavstvo koje je izazvalo osporavanje i domaće i međunarodne javnosti, a koje sada i zahtijeva sveobuhvatnu reformu – naglašavaju iz koalicije "Za 21. vijek".

Iz te partije poručuju da im je žao što su i dalje jedine aktivnosti određenih lidera DF-a konstantni, svakodnevni napadi na opoziciju i nove progresivne snage.

- Sami sebe uništavate, ali mi vam ne možemo pomoći, kad sami sebi nećete – zaključuju iz koalicije "Za 21. vijek".

Komentari: 2

Gajo

14. 06. 2018 - 19:24

A što SDP ne kritikujete,i oni su se vrnuli.
@Gajo

14. 06. 2018 - 23:14

Pa SDP ih ne napada i brlja, već podržava. Ali moj Gajo vi izgleda ne znate ništa drugo do da brljate, lažinjate i lajete.
Novi komentar