Marković čestitao ramazanski Bajram

Manjinski narodi imaju odgovoran odnos prema državi

Premijer Duško Marović čestitao je u ime Vlade i u svoje ime poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori, reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.
Objavljeno: 14. 06. 2018 - 18:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Crna Gora svoju civilizacijsku perspektivu već odavno izgrađuje na afirmaciji multinacionalne i multivjerske harmonije kao jedne od temeljnih vrijednosti crnogorskog društva. Upravo iz tog razloga naša zemlja jeste jedinstven primjer, ne samo u našem regionu već i u Evropi, gdje manjinski narodi imaju tako odgovoran odnos prema Državi“ – navodi se u čestitki.

Marković izražava uvjerenje da bajramska atmosfera toplinom i svjetlošću dodatno osnažuje spremnost da misli i djela budu posvećena ukupnom dobru i uzvišenim vrijednostima ovog velikog praznika.

„U želji da predstojeće blage dane provedete u krugu porodice, prijatelja i komšija, ispunjeni osjećajem poštovanja, praštanja i uzajamne povezanosti, čestitam Ramazanski bajram“ – naveo je Marković.

Komentari: 3

@

14. 06. 2018 - 19:41

BOGAMI TO NE VAZI ZA SRBE.
Trn

14. 06. 2018 - 22:41

A zbogzašto?
CiNick

15. 06. 2018 - 19:27

Ne postoje "manjinski narodi". Svaki NAROD je "većinski", odnosno jednako vrijedan kao i svaki drugi. Manjine su grupe ljudi jedne države koje smatraju da ne pripadaju dominantnoj grupi iz nekoga razloga i žele izkoristit prednosti koje pruža status manjine. Jedan od razloga je nacionalno opredijeljenje, pa su to "nacionalne manjine", a narod kojemu po opredijeljenju pripadaju živi u drugu državu.
Novi komentar