Podgoričko kulturno ljeto

Promocija knjige Milenka Perovića

Knjiga prof. dr Milenka A. Perovića "Studije iz filozofije jezika" biće predstavljena sjutra veče, u okviru manifestacije "Podgoričko kulturno ljeto 2018", na platou ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović", sa početkom u 21 sat.
Objavljeno: 17. 06. 2018 - 09:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uz autora o knjizi će govoriti Adnan Čirgić, Vanja Kovačević i Pavle Goranović. Medijatorka je Sanja Orlandić.

Izdavač Perovićevih „Studija iz filozofije jezika“ jeste Fakultet za crnogorski jezik i književnost - Cetinje. Knjiga je objavljena u Biblioteci LINGUISTICA. Urednici izdanja su Adnan Čirgić i Novica Vujović. Knjiga je objavljena 2018. godine.

„U sedam studija koje čine ovu knjigu tematski misaoni interes usmjerili smo na filozofe koje je pitanje o biti jezika vodilo prema dokučivanju imanentnog dijalekticiteta i spekulativiteta jezika“, kaže autor pored ostaloga u Predgovoru.

Milenko A. Perović (1950) je crnogorski filozof. Rođen je u Vr¬basu (Vojvodina), u kome je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na studijama filozofije u Beogradu 1974. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom Vrijednosni sistem i moralna svijest malograđanstva, pod mentorstvom Milana Kangrge, od¬branio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1984. godine.

Od 1987. godine radi kao profesor filozofskih predmeta (etika, filo¬zofija njemačkog idealizma, praktička filozofija, antička filozofija, filozofija prava i filozofija ekonomije) na Odseku za filozofiju Fi¬lozofskog fakulteta u Novom Sadu. Osnovao je Studijsku grupu za filozofiju i Katedru, a potom i Odsek za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 1988. godine. Utemeljio je magistarske i doktorske studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Suosnivač je filozofskog časopisa Arhe koji izlazi na Filo¬zofskom fakultetu u Novom Sadu od 2004. fodine. Suosnivač je Bioetičkog društva Srbije koje djeluje od 2008. godine.

Većinu knjiga i radova posvetio je problematici istorije filozofije, etike i praktičke filozofije.

Komentari: 2

Autoritet

17. 06. 2018 - 23:51

Sve čestitke prof. Peroviću, velikom našem intelektualcu i pregaocu! Čestitamo i izdavaču Fakultetu za crnogorski jezik i književnost - Cetinje!
OSOBENJAK APANAŽER

19. 06. 2018 - 20:18

A ZNA LI CRNOGORSKA JAVNOST DA JE OVAJ PROFESOR U SRBIJI OPTUŽEN ZA MOBING..NIKO VIŠE DO ON LIČNO...
Novi komentar