Dio opozicije se vraća u parlament

Sjutra sjednica Skupštine sa 35 tačaka dnevnog reda

Crnogorski parlament sjutra će početi redovnu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o 35 tačaka dnevnog reda.
Objavljeno: 17. 06. 2018 - 11:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslije Demokratskog fronta, Ujedinjene Crne Gore, Demosa i nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića u parlament se vraćaju i poslanici Socijaldemokratske partije.

Van parlamenta biće predstavnici Demokrata, URA-e, Socijalističke narodne partije i, kako su objavili mediji, nezavisna poslanica Anka Vukićević.

Poslanici će se izjasniti o predloženim zakonima o predsjedniku Crne Gore, planiranju prostora i izgradnji objekata, zaštiti lica i imovine, sprječavanju pranja novca i finansiranju terorizma, saradnji sa dijasporom, zdravstvenoj zaštiti, sportu.

Na dnevnom redu su odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama u Avganistanu i na Kosovu, kao i potvrđivanje više međunarodnih konvencija i sporazuma.

Poslanici će razmatrati godišnje izvještaje Sudskog i Tužilačkog savjeta, Državnog tužilaštva, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, kao i više agencija.

Parlament će dati mišljenje Ustavnom sudu povodom inicijativa za ocjenu ustavnosti zakona o energetici i izvršenju i obezbjeđenju.

Crnogorska Vlada je predložila da se po skraćenom postupku razmatra Predlog o izmjenama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

Komentari: 1

Blagoje j.

17. 06. 2018 - 11:53

Dolazi li SDP u kompletnom sastavu da brane izborne rezultate. Ili će opet da brane DPS od ovih četnika što su im bivši partijski drugovi i koalicioni kao i sdp.
Novi komentar