39 tačaka dnevnog reda

Počela sjednica Skupštine

Crnogorski parlament danas je počeo redovnu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o 39 tačaka dnevnog reda.
Objavljeno: 18. 06. 2018 - 13:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pored ranije predloženih 35 tema, danas su naknadno utvrđene još četiri tačke dnevnog reda.

Nije prihvaćen predlog da se razmatraju izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji je inicirao poslanik Aleksandar Damjanović.

Skupština je počela zasijedanje raspravom o izmjenama Krivičnog zakonika Crne Gore.

Poslanici će se izjasniti o predloženim zakonima o predsjedniku Crne Gore, planiranju prostora i izgradnji objekata, zaštiti lica i imovine, sprječavanju pranja novca i finansiranju terorizma, saradnji sa dijasporom, zdravstvenoj zaštiti, sportu.

Na dnevnom redu su odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama u Avganistanu i na Kosovu, kao i potvrđivanje više međunarodnih konvencija i sporazuma.

Poslanici će razmatrati godišnje izvještaje Sudskog i Tužilačkog savjeta, Državnog tužilaštva, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, kao i više agencija.

Parlament će dati mišljenje Ustavnom sudu povodom inicijativa za ocjenu ustavnosti zakona o energetici i izvršenju i obezbjeđenju.

Crnogorska Vlada je predložila da se po skraćenom postupku razmatra Predlog o izmjenama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, što su poslanici prihvatili.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

Komentari: 1

KOMITA

18. 06. 2018 - 17:52

BIO SAM U PRAVU KADA SAM PISAO O POVRATKU DF U SKUPSTINU KAO I DO SADA,PO ULICARSKOM SISTEMU,VRACAJU SE U SKUPSTINU DA BI JE SPUSTILI NA NIVO ULICE, SA NJIHOVIM POZNATIM SCENARIOM ,,MILO LOPOVE,,.PRAVIT CE CIRKUS,ZNAJU ONI DA SU GOTOVI I ONDA CE SE PONASATI KAO RANJENA ZVER.NEZNAM ZASTO IM SE DOZVOLJAVA OVAKVO PONASANJE ,BOLJE JE BILO DOZVOLIT IM DA POSTAVE SATORE PO ULICAMA NO STO SU U SKUPSTINI.
Novi komentar