Medojević smatra

Otvaranje kampova za migrante ugrozilo bi vitalne interese CG

Bezbjednosni aspekti migrantske krize trenutno su političko pitanje broj jedan u regionu i Evropi. Vlade i parlamenti Italije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke, Francuske, Holandije, Poljske, Češke mjesecima raspravljaju o svim aspektima ove krize, zabrinuti za vitalne interese i bezbjednost. Samo naša marionetska Vlada bez ikakvih debata, analiza i procjena prihvata da otvara kampove za migrante u Crnoj Gori, smatra predsjednik PzP-a i poslanik DF-a Nebojša Medojević.

Objavljeno: 18. 06. 2018 - 14:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Više puta sam upozoravao javnost da Crna Gora nije sposobna da prihvati veći broj migranata i da bi svako prihvatanje osnivanja kampova za migrante ugrozilo nacionalne interese, bezbjednost i stabilnost zemlje. Migrantska kriza je posljedica dobro planiranih geostrateških procesa, gdje se male i slabe države ne mogu nositi sa svim bezbjednosnim rizicima – ističe Medojević.

Crna Gora, prema njegovim riječima, sa bezbjednosnim službama ozbiljno inficiranim korupcijom, švercom i vezama sa narkokartelima nije u stanju da se suoči sa veoma ozbiljnim bezbjednosnim rizicima koje sa sobom donosi više hiljada migranata.

- Naše službe nemaju informacije o migrantima, njihovim vezama sa terorističkim organizacijama kao što je ISIS, izvorima njihovih finansija, stvarnim motivima migracija i njihovim političkim ciljevima. Čak se i velika Njemačka koja je primila 2,5 miliona migranata i koja izdvaja godišnje oko pet milijardi eura, ovih dana se suočava sa padom Vlade zbog odnosa prema migracijama. Vlade Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije će silom braniti svoje interese i neće dozvoliti ulazak migranata – kaže Medojević.

On navodi da “prema podacima ozbiljnih država”, već 50.000 migranata čeka na sjeveru Grčke otvaranje rute preko Crne Gore. U zavisnosti od prohodnosti ove rute, potencijalno se očekuje 500.000 migranata.

- Ako ih Crna Gora prihvati i registruje, a oni kasnije budu vraćeni iz zemalja EU zbog neodobravanja azila, oni će biti deportovani nazad u Crnu Goru, koja je bila zemlja prve registracije. Svaka ozbiljna država vodi računa o svojim strateškim interesima. Samo Crna Gora u ovom trenutku ima marionetsku Vladu koja bespogovorno prihvata instrukcije iz Ambasade SAD-a i otvara vrata za priliv migranata koji mogu ugroziti stabilnost države i bezbjednost građana. Još jednom upozoravam javnost da bi otvaranje kampova za migrante u Crnoj Gori ozbiljno ugrozilo bezbjednost građana i države. Mala Crna Gora nema kapacitete niti resurse da upravlja i kontroliše više hiljada migranata, koji ugrožavaju bezbjednost velikih i ozbiljnih država kao što su Njemačka i Austrija. U trenutku kada 60 odsto građana Crne Gore žive ispod ili na liniji apsolutnog siromaštva, potpuno je suludo i nerazumno da prihvatamo i finasirano hiljade migranata koji dolaze u Evropu – zaključuje Medojević.

Komentari: 10

meda je u pravu

18. 06. 2018 - 14:40

Tu je unaprijed isprogamiran konflikt i rat sa zarobljenim azilantima . Nije tesko predvidjeti da ce nasilno zadrzani azilanti, ciji cilj nije propala i opljackana CG u kojoj i domicilno stanovnistvo zivi u bijedi ,pokusati silom domoci slobode i Zaada . Sjetimo se samo onog divljeg kampa u Kaleuo dje se nedjeljama vodio pravi rat izmedju policije i migranata .
Lažov

18. 06. 2018 - 16:02

prve klase, 50.000 čekaju u Grčkoj, pa valjda su tamo registrovani i tamo će biti vraćeni. medo zemunac sa bg instrukcijama i konstrukcijama.
Realista

18. 06. 2018 - 16:17

Poceo je i Medojevic da brine o nacionalnim interesima Crne Gore,koji su mu do juce bili zadnja rupa na svirali. U Crnoj Gori ce oni najmanje biti prisutni, jer Crna Gora jos nije clanica EU. Zasto ne reci da je ratna avijacija Putinove Rusije u dogovoru sa Asadovim rezimom u Siriji,prosle godine ciljno gadjala milionske gradove poput Alepa da bi povecao val tih nesretnika koji su bjezeci od rata, spas potrazili u zemljama EU.... Ne i sigurno i kod Meda,koji daje pausalne procjene....
Smijesno..

18. 06. 2018 - 17:48

Migranti stizu od 2012-te,ne pisi neistine. Sirijaca nema ni 10% medju njima. U glavnom Pakistanci,Iranci i iz zemalja Magreba. Nema rata u ni jednoj zemlji iz koje dolaze. Kakve veze Putin i Asad imaju sa njima?
Realisto...

18. 06. 2018 - 17:53

...sto si ozlojedjen na Putina i Asada? Jer su vas poubijali na stotine,boraca na Alahovom putu? Primjecujes li kako su vehabije izgubile na popularnosti od kad ih je ovaj duo efikasno utilizirao? Niko vas vise nije blesav da ide u Siriju,zna da je dzennet zagarantovan,nema greske
sto eta ruskaja raketa

18. 06. 2018 - 18:44

Bijahu se valahi zaleceli da napravu Libiju . Jos kad ih balkanski zmaj montenegro priznade kao "pobuljenike" okrilatise i povedose decu i hanume na front. E sad bezu zivu glavu da izvuku sucur alahu .
mozda pada klimava vlada

18. 06. 2018 - 16:41

Канцеларка Немачке Ангела Меркел је прихватила ултиматум коалиционе Хришћанско-социјалне уније по питању борбе против нелегалне миграције, јавила је агенција ДПА. Ima do kraja mjeseca fore da rijesi problem ako ne uspije ....
sirijsko-jordanska granica

18. 06. 2018 - 18:30

Procjene su da je ovo pocetak kraja njemacke kancelarke .
Tacno

18. 06. 2018 - 18:40

Ili ce da ovo zaustavi ili ona ide. Njemcima je do grla ove politike.
Cudo! Zemunac je u pravu

18. 06. 2018 - 18:45

Iako sam zestoki kriticar lika i djela Mede Zemunca, ja moram da kazem da je za ovo u pravu. Kad je covjek u pravu, u pravu je pa cak to bio i Meda Zemunac. Moramo uzeti cvrst stav i reci NE u Crnoj Gori! Da vidimo kako ce premijer Markovic i predsjednik Djukanovic da zastite Crnu Goru.
Novi komentar