Crveni krst saopštio

Raste broj migranata na balkanskoj ruti

Međunarodni federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca saopštila je da je povećan broj migranata koji prolaze balkanskom rutom i da im je potrebna osnovna humanitarna pomoć.
Objavljeno: 18. 06. 2018 - 16:31 Promjenite veličinu teksta: A A A
Raste broj migranata na balkanskoj ruti
Foto: N1

Više od 5.600 migranata koji ušli u Evropu najprije preko Grčke, stiglo je u Bosnu i Hercegovinu od početka godine, što je daleko više nego 2017. kada ih je bilo 754, saopštila je Federacija.

Navodi se i da je u Crnoj Gori u maju registrovano 557 zahtjeva za azil, što je najviše u jednom mjesecu u posljednjih pet godina.

Direktor Crvenog krsta za Evropu Simon Misiri rekao je da je kancelarijama te organizacije u balkanskim zemljama potrebna pomoć za suočavanje s prilivom migranata.

Nakon vrhunca migrantske krize 2015. godine, broj migranata na balkanskoj ruti ka zapadnim evropskim državama bio je smanjen, dijelom zbog ograde na južnoj granici Mađarske.

Komentari: 1

stripovi & trikovi

18. 06. 2018 - 18:50

Sav teret oko migranata lomi ce se u Bosni.Komsiska rezija daje svoj rezultat kao i 1992,EU sve prati i cuti a na kraju kazne Bosnu za svoje gostoprimstvo.Čudni su Balkanci a nezaostaje ni EU.Dize se zeleno karton za ratove a posle se pitaju sta smo mi odlucivali o migracijama.
Novi komentar