Marković nenajavljeno obišao gradilište "Kolašin 1600"

Dobro zasučite rukave ili ćemo se svađati

Premijer Duško Marković danas je nenajavljeno obišao gradilište skijališta “Kolašin 1600“ i tom prilikom oštro upozorio izvođače radova i sve subjekte uključene u proces da moraju preduzeti dodatne aktivnosti kako bi nadoknadili zaostatke i realizovali ovaj važan razvojni projekat.
Objavljeno: 18. 06. 2018 - 19:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nijesam zadovoljan kako se razvojni projekti realizuju, posebno kada su u pitanju rokovi a negdje i kad je u pitanju kvalitet izvedenih radova. Ja neću da dozvolim da Kolašin, Mojkovac i Cmiljača stoje. To su velike pare i važni projekti za Sjever. Mi novac imamo, vi ste dobili posao i iskoristite to. Uzmite novac, ali radite! Da držite posao, a da radovi stoje – to ne može“, jasan je Marković.

On je rekao da očekuje da 2018. bude godina novih ekonomskih dometa i da u okviru Vladinog opredjeljenja realizacija projekat planiranih Kapitalnim budžetom Države mora biti prioritet oko kojeg nema pogađanja i kalkulisanja.

“Vlada je u svom programu, infrastrukturni razvoj i realizaciju kapitalnih investicija, postavila kao ključno opredjeljenje, kao preduslov za nova radna mjesta i bolji život svake porodice i svakog pojedinca. A da bismo imali ekonomski rast, i da bismo ostvarili razvojne zadatke, svako mora raditi svoj dio posla“, rekao je premijer, dodajući da posebna odgovornost u tom lancu pripada Direkciji javnih radova i Direkciji za saobraćaj, odnosno firmama koje su preko njih izabrane da realizuju projekte iz kapitalnog budžeta.

Predsjednik Vlade je rekao na gradilištu da će drugi dio ove godine i svaku narednu godinu obilježiti neposredni i beskompromisni nadzor nad izvođačima radova – kako u pogledu kvaliteta, tako i u pogledu rokova.

 

“Informacije koje dobijam u posljednje vrijeme mi govore da radovi ne idu zadovoljavajućom dinamikom u skladu sa potpisanim ugovorima. Znate da je opredjeljenje Vlade da se kapitalni projekti na Sjeveru realizuju u dogovorenoj dinamici sa ciljem da doprinesemo razvoju infrastrukture i pokretanju ekonomije na Sjeveru. Ovdje, na ovom projektima, u Kolašinu, Bijelom Polju i Mojkovcu, smo obezbijedili sredstva, dobili smo izvođače”, naveo je Marković.

Jasno poručuje - Vlada želi da izviođači realizuju poslove u skladu sa ugovorom, da nema kašnjenja osim u opravdanim slučajevima, a da nadležna direkcija dosljedno prati ispunjenje ugovora i realizaciju projekata.

“Od danas ću lično sa svojim timom iz Kabineta pratiti dinamiku razvoja ovih projekata i tražiti njihovu realizaciju u dogovorenim rokovima. Ako bude propusta spreman sam da radim na utvrđivanju i profesionalne i druge odgovornosti za eventualna kašnjenja jer neću dozvoliti da državni novac propada. Pozivam izvođače da razumiju potrebu Vlade i potrebu države, da svoje kapacitete prilagode ugovorima koje su zaključili. Novac imaju, a neophodno je da oni odgovore ugovornim obavezama koje su im date“, rekao je Marković.

Komentari: 5

Nema tu mjesta emocijama

18. 06. 2018 - 19:46

ili svadji. Ako ne rade svoj posao, zna se sto slijedi, bez izuzetaka. Ko je odgovoran? Ime i prezime, da se zna.
Ro

18. 06. 2018 - 22:07

Samo penale za kasnjenje i nema svadje .
Nick

18. 06. 2018 - 22:47

Hahahahaha
DUKS

18. 06. 2018 - 23:29

I nek je vječna Crna Gora :)))
Blago nama š njima

19. 06. 2018 - 01:09

Čuš pozivate izvođače da "prilagode svoje kapacitete ugovorima koje su zaključili". Bolje se Vi, predsjedniče, postarajte da ove nesreće PRILAGODE UGOVORE KOJE ZAKLJUČUJU SVOJIM KAPACITETIMA, kako finansijskim tako i kadrovskim, i to prije zaključenja tih ugovora, pa neće biti nikakvih problema, Ovako, dok pokrpite rupe raznoraznih trgovaca i nakupaca, na**basmo i država i mi sa njom zajedno.
Novi komentar