Rok da se direktor Televizije Crne Gore izjasni o inicijativi za razrješenje ističe u petak

Šundić ponudio Mićunoviću da mu bude savjetnik

Direktoru Televizije Crne Gore Vladanu Mićunoviću ponuđeno je mjesto savjetnika generalnog direktora Javnog servisa, a da li će on prihvatiti tu funkciju biće poznato do petka, kada ističe rok da se izjasni na inicijativu za razrješenje koju je procesuirao vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić.
Objavljeno: 19. 06. 2018 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Proceduru za razrješenje Vladana Mićunovića sa pozicije direktora Televizije Crne Gore pokrenuo sam u petak i za to sam naveo tri jaka razloga. Razgovarali smo i stekao sam utisak da će prihvatiti tu inicijativu i da će početi da radi kao savjetnik generalnog direktora RTCG, a to je funkcija koju sam ja obavljao - kazao je Šundić juče za Pobjedu.

RAZRJEŠENJA

 Podsjetio je da je proceduru za razrješenje pokrenuo zbog skandaloznog ugovora o poslovnoj saradnji Javnog servisa sa NVO Centar za građansko obrazovanje, zatim neusvajanja Programskoprodukcionog plana Televizije Crne Gore za 2018. godinu, ali i zbog propusta menadžmenta prilikom iznošenja podataka o gledanosti elektronskih medija u Crnoj Gori. Šundić je rekao da Mićunović ima rok od osam dana da se izjasni o inicijativi, a na pitanje ko će biti prvi čovjek Televizije Crne Gore, rekao je da će uskoro izabrati „jednu osobu“ za koju smatra da će odlično obavljati tu funkciju.

Ime, pak, nije želio da otkrije. - Još nijesam odlučio, ali ko god da bude od ovih ljudi koji su u opticaju sigurno će odlično obavljati posao - kazao je on. Pojašnjavajući proceduru o razrješenju direktora Televizije, Šundić je kazao da mora da čeka Mićunovićevo izjašnjenje da bi imenovao novog direktora, a nakon toga će biti još smjena. - Novi direktor ima zakonsko pravo da imenuje novog urednika Prvog, Drugog i Satelitskog programa. To su sve mjesta za koja je potreban konkurs na koji će se prijavljivati ljudi, tako da će biti potrebno vrijeme da se sve to završi, a procedura se mora poštovati – istakao je Šundić. Mićunović je u petak za Pobjedu kazao da nije iznenađen ovakvim Šundićevim potezom. On je juče za naše novine rekao da će se o inicijativi za razrješenje izjasniti „u narednih nekoliko dana“.

PLANOVI

A v. d. generalnog direktora Javnog servisa najavio je u izjavi za Pobjedu i planove za naredni period, koje je predstavio i predsjedniku Savjeta Ivanu Jovetiću na sastanku prošle sedmice. - Razgovor sa Jovetićem je bio korektan, tražio je da ga upoznam sa planovima. Kazao sam mu da ću se prvo posvetiti Svjetskom prvenstvu u fudbalu, jer je to trenutno najgledanije - kazao je on.

 Ističe da je gledanost fudbalskog prvenstva ogromna, te da je sa 17.000 gledalaca 14. juna „skočila“ na čak 80.000. Poslije fudbala, polovinom jula „kreće“ emisija „Ljeto na moru“, koja će trajati do 15. avgusta. - Navjerovatnije ćemo izabrati da izvještavamo iz Budve, mada je u opticaju i Tivat. Radićemo 60 minuta jutarnjeg atraktivnog programa sa mora, naš standardni jutarnji program i poslije Dnevnika će ponovo ići snimanje sa mora. Novina je i to što ćemo istovremeno raditi novu scenografiju za informativno-politički program, kao i za Dnevnik i za Jutarnji program. To će da bude vrhunski uređeno. Taj posao radi jedna poznata agencija iz Italije, ali ne mogu da otkrivam detalje - kazao je Šundić. On je naveo da će na narednoj sjednici Savjeta Javnog servisa saopštiti još noviteta, a daće i prijedloge kako da se poboljša Programsko-produkcioni plan Televizije Crne Gore kojim članovi Savjeta nijesu bili zadovoljni. Prema našim saznanjima, naredna sjednica tog tijela održaće se u ponedjeljak, 25. Juna.

Komentari: 0

Novi komentar