Tužiteljka prijavila advokata zbog prijetnji

Osnovni državni tužilac Nusreta Arapović iz Bara prijavila je advokata Nikolu Strugara da joj je prijetio. Ona je za Dan potvrdila da je protiv Strugara podnijela krvičnu prijavu, navodeći da je dalji postupak u nadležnosti Tužilaštva.
Objavljeno: 19. 06. 2018 - 07:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako Dan saznaje, prijava je podnijeta Višem državnom tužilaštvu zbog sumnje da je Strugar počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako se navodi u prijavi, Strugar je Arapovićevoj uputio prijetnje u kancelariji sudije barskog Osnovnog suda Snežane Dragojević.

Advokat Strugar je u razgovoru za Dan kategorično odbacio navode Nusrete Arapović i istakao da nikakve prijetnje nije izgovorio.

“Ne da nisam prijetio, nego je sve to smiješno. Rekao sam samo da ću se zbog njenog nezakonitog postupanja obratiti nadležnim institucijama. To mogu da potvrde svi koji su tada bili u kancelariji, a bili su sudija, zapisničar, advokat… Ako neko utiče na svjedoke, ja se od toga moram braniti. Šta drugo da radim i kako drugačije da se ponašam? Ja ne želim nikom da se povinujem, već da mislim svojom glavom. Znači li to da te neko može optužiti iz čista mira? Sreća što se sve izdešavalo u sudnici, pred sudijom i drugim advokatom. Sad ja postavljam pitanje da li će neko odgovarati ako je neću? Koji je to način da ona nakon svega vrši pritisak na pojedine ljude da promijene izjave? Ja ne mogu da vjerujem da se to dešava”, ogorčen je Strugar.

Iz Osnovnog suda je potvrđeno da je Arapovićeva podnijela krivičnu prijavu protiv Strugara.

Kao svjedoci su saslušani sudija Dragojević, njena zapisničarka i jedan advokat, i svi su negirali da je Strugar na bilo koji način prijetio Arapovićevoj. Ipak, o njenoj prijavi će odlučiti nadležno Tužilaštvo.

Komentari: 0

Novi komentar