U eksploziji automobila u Beogradu

Ubijen član klana Luke Bojovića

Čovjek koji je danas poginuo u eksploziji džipa u Beogradu je Siniša Milić (45), pripadnik kriminalne grupe Filipa Koraća, saradnika Luke Bojovića, nezvanično saznaje Telegraf.rs.
Objavljeno: 19. 06. 2018 - 14:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Milić je 2015. godine uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na Aleksandra Vučića, nakon što je osam puta za manje od 24 časa zatečen u automobilu marke “Audi A8” u blizini adrese na kojoj predsjednik stanuje.

On je tada u policiji pet puta mijenjao iskaz, a posljednji put je dao indicije da je tadašnjeg premijera držao pod prismotrom za nečiji račun, pisali su mediji.

Milić je rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je već više od 20 godina nastanjen na relaciji Beograd – Podgorica – Bar.

Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Srbije. U policiji Crne Gore označen je kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana.

Bio je dugogodišnji tjelohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom „poršeu“ aranđelovačkih tablica pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice.

Spekulisalo se da je njegovo ubistvo zbog neraščišćenih računa naručio upravo Luka Bojović.

Nakon njegovog ubistva, Siniša Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu, a u žiži javnosti je bio nekoliko puta, najčešće zbog nedozvoljenih ulazaka u Crnu Goru, kojoj mu je pristup trajno zabranjen zbog dugogodišnjih kriminalnih aktivnosti.

Komentari: 0

Novi komentar