Na Velikoj plaži

Southern Soul najavio izvođače za šesto izdanje festivala

Ovogodišnji „Southern Soul Festival“ će se održati u Ulcinju od 28.juna do 2.jula. Na njemu će nastupati 55 izvođača, od čega devet bendova.
Objavljeno: 19. 06. 2018 - 21:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom festivala „Southern Soul Festival 2018“ gosti će uživati u svjetskim hitovima elektronske muzike, kao i popularnim muzičkim kompozicijama u stilu soul, džeza, funk i house. Na festivalu će uživo nastupati Chris Dave i Drumhedz, Faze Action, Hailu Mergia, Idris Ackamoor &Piramids, Jazzanova, kao i brojni drugi.

Nastupaće i brojni DJ-evi, poput Afshina, Nick Mazrekaja, Alex Barcka, Gutsam Pascal Rioux, Alex Nut, Guts koji  će oduševiti publiku na pozadini jedinstvene i zapanjujuće ljepote, toplog mora i predivne Velika plaže.

Poznat kao jedan od najljepših intimnih butik festivala u Evropi, sa jedinstvenom atmosferom na pješčanoj Velikoj plaži, Southern Soul festival će se odvijati na tri festivalska stejdža.

Marina Miketić Nikolić iz Ministarstva održivog razvoja i turizma ističe da festival dovodi u našu zemlju turiste.

“Zahvaljujući ovom festival, u Crnu Goru dolaze  turisti iz Zapadne Evrope visoke platežne moći”, dodala je Miketić Nikolić.

Cijena za građane Crne Gore je trenutno 69 eura. Dnevna karta za četvrtak  i nedjelju je 25 eura, dok je karta za petak i subotu 30 eura. Na pitanje zašto je cijena karte veća iz godine u godinu, producent festival Petar Lazović kaže je zbog troškova to nemoguće.

“Mi bismo to najviše voljeli, ali veliki troškovi oko organizacije jednog ovakvog festivala nam ne omogućavaju da snizimo cijenu karte. Ipak, karta za crnogorske građane je jeftinija 60 odsto u odnosu na strane turiste”, dodao je Lazović.

Southern Soul festival pridružio se porodici „zelenih“ festivala u Crnoj Gori učešćem u kampanji UNDP-a i Ministarstva održivog razvoja i turizma ,,Smanji svoj karbonski otisak. Jazz on, Greenly”. Zeleni muzički festivali širom Evrope postaju norma i radi se na stvaranju ekološki održive festivalske industrije. Cilj je smanjiti količinu otpada u festivalskim kampovima, postići visoku stopu recikliranja otpada, podići svijest i nivo znanja o klimatskim promjenama i zaštiti životne sredine i promovisati zelene vidove transporta.

Komentari: 1

Cxcx

20. 06. 2018 - 02:56

U potpunosti pidrzavam ovakve festivale, ali da se ne zanosimo i ne lazemo, ovakvi festivali ne dovode visoko platezne turiste. Ne postoji sansa da to moze neko da izmjeri. I naravno na kraju najbolje prodju organizatori jer ulaznice uzmu za sebe a sve ostalo im je placeno...
Novi komentar