ASK utvrdila da je poslanik SNP prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

Milić poslanik i ovlašćeni zastupnik u dvije firme

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je poslanik Socijalističke narodne partije Srđan Milić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije. On je istovremeno sa poslaničkom funkcijom obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednim društvima „Matigor trejd“ d.o.o. Budva i „Nar“ d.o.o. Budva.
Objavljeno: 20. 06. 2018 - 05:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zakonom o sprečavanju korupcije članom 11 propisano je da javni funkcioner ne može biti predsjednik, ovlašćeni zastupnik ili član organa upravljanja ili nadzornog odbora, niti izvršni direktor niti član menadžmenta u privrednom društvu. Istim zakonom, članom 13 propisano je da javni funkcioner, koji u toku vršenja javne funkcije prihvati da obavlja drugu dužnost, dužan je da u roku od 30 dana od početka vršenja druge funkcije, odnosno dužnosti podnese ostavku na javnu funkciju.

Milić je u pisanom izjašnjenju, koje je dostavio ASK-u, naveo da su pomenuta privredna društva osnovana prije nego je stupio na funkciju poslanika, a koju obavlja od 2003. godine. Istakao je da je još 3. februara 2014. godine direktor oba preduzeća donio odluku o povlačenju datih ovlašćenja i ista se smatraju nevažećim za bilo koja dalja postupanja.

Opširnije u PObjedi

 

Komentari: 0

Novi komentar